pátek 8. listopadu 2019

Připojení krbových kamen s výměníkem

Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení). Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité. Proto, prosím, věnujte pozornost následujícím schematům.


Všechny uvedené příklady realizovala společnost Vše pro komín s. Příklady dopojení krbových kamen a krbů.

Hoření dřevozplyňujících kamen Pyro. Kotelna nepřipadala v úvahu, dům není podsklepen. Narazil jsem na krbovou vložku s vestavěným 60-ti litrovým výměníkem. Výhřevnost těchto kamen stanovena na 500m což odpovídá podlažím rod. Problém s přetápěním v místnosti, kde stojí krb odpadá již díky tomu, že tepla jde do vody a zbytek do místnosti.


S dnešním standardem, jak se se staví nové domy bylo potřeba toto upravit, a proto se tento poměr změnil a moderní výrobci krbových kamen s výměníkem jdou tomuto trendu naproti. Proto se již začala vyrábět krbová kamna s výměníkem s jinými parametry. Velice úsporné řešení pro novostavby, kde není nutno budovat přípojku na plyn.

Pořiďte si krbová kamna s dostatečně hlubokým topeništěm, díky kterému tomuto nežádoucímu jevu snadno předejdete. Hluboké topeniště u krbových kamen totiž významně eliminuje nežádoucí vypadávání rozžhaveného dřeva i vyskakování jisker. Takto je zajištěna ještě vyšší bezpečnost provozu. Správné zapojení krbových kamen s výměníkem je důležité pro dokonalou souhru V případě klasických krbových kamen v podstatě stačí jejich připojení na komín a můžete topit. V případě kamen s výměníkem je však potřeba důkladné napojení na systém ústředního topení, případně bojler či zásobník vody.


Máme tak jistotu nejen léta prověřenou a stále prověřovanou a zdokonalovanou kvalitu, ale také skutečnost, že naše kamna budou splňovat přísné bezpečnostní normy, jsou testována a pořídíme si tak domů kvalitní výrobek. Pokud Vás zaujala naše nabídka krbových a kachlových kamen , nebo dalších výrobků spjatých s topením plamenem, budeme rádi, když nás budete kontaktovat. V Oprechticích provozujeme také vzorovou prodejnu, kde máme vystaveny desítky kbových, litinových či kachlových kamen , a kde se Vám můžeme osobně věnovat. Snaha minimalizovat náklady na vytápění vede některé majitele rodinných domů k používání krbových vložek nebo krbových kamen s teplovodním výměníkem.


Provozní náklady se tím omezí jen na nákup paliva. S použitím teplovodního výměníku jsou však spojeny stejné bezpečnostní požadavky jako. Největší nabídka krbových kamen , krbových vložek, krbů, detailně poradíme se stavbou krbu svépomocí. Hledáte řešení, díky kterému byste mohli rychle a pohodlně vytopit více místností? Krbová kamna - S teplovodním výměníkem Dovolená od 10.


Pak se podívejte po krbových kamnech s výměníkem. Jaké jsou hlavní výhody krbových kamen s teplovodním výměníkem ? Zakoupením krbových kamen s výměníkem získáte teplo v celém domě i teplou vodu třeba na večerní lázeň.

Díky těmto kamnům budete moci obohatit rodinné večery o uklidňující koncert praskajícího dřeva a televizi vyměnit za romantiku před krbovými kamny , třeba se sklenkou dobrého vína. Kamna s teplovodním výměníkem dávají teplo místnosti, v níž se nacházejí, a zároveň energii předávají do vody, kterou pak vedete do dalších místností. Ke kamnům si navíc můžete přikoupit taky akumulační nádrž , která nastřádá teplou vodu i na dobu, kdy nemůžete přikládat do kamen. Ten je dnes nejčastěji součástí krbových kamen či vložky, může však být i výměnný. V případě teplovodního systému jsou krb či kamna s výměníkem napojeny na teplovodní soustavu vytápění v domě, kromě toho mohou připravovat také teplou užitkovou vodu.


Díky hořícímu ohni krbová kamna s výměníkem slouží jako pomocný nebo hlavní zdroj teplé vody do radiátorů, bojleru nebo akumulační nádrže. Pomocí krbových kamen s výměníkem lze výrazně ušetřit celkové náklady na vytápění vašeho rodinného domu. Prakticky jsou návštěvy kontrolorů v domácnosti spíše vzácností, potvrzení o revizi je ale rozhodující třeba pro úhradu škod od pojišťovny.


Na krbová kamna a do vzdálenosti menší než je bezpečná vzdálenost od nich, nesmějí být kladeny předměty z hořlavých hmot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky