středa 23. května 2018

Výpočet radiátoru do místnosti

Orientační výpočet potřebného výkonu do místnosti. Spočtěte si, jak výkonný radiátor potřebujete do Vaší místnosti zadáním celkového objemu nebo jednoduše zadáním šířky, délky a výšky stropu místnosti do naší kalkulačky potřebného výkonu. Výpočet je pouze orientační a nezávazný.


Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu. Proto jednoduchý výpočet neexistuje. I tak si ale můžete vybrat správnou velikost radiátoru.


Najděte si v katalogu výrobek s odpovídajícím teplotním spádem a odpovídajícím výkonem dle velikosti místnosti. Z nabízených typů si pak vyberte vhodnou velikost radiátoru. Obecně platí čím je větší radiátor, tím vyšší. Odpověď na tuto otázku ale není jednoduchá. Pro správný výpočet je totiž nutné přihlížet k několika faktorům.


Pro volbu radiátoru je důležitý teplotní spád. Znamená to tedy °C vstupní teplota do radiátoru , 65°C výstupní teplota z radiátoru při teplotě v místnosti 20°C. Vycházíte ze stavebních možností. Pro vás by to byl typ s výškou 554mm. Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru , který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti.


Znám tepelnou ztrátu místnosti. Pokud si pořizujete nové topení, nebo měníte radiátor v. Toto je minimální topný výkon, který vyžaduje místnost pro požadované vyhřátí. Chcete-li místnost vytopit rychleji, tak alespoň zdvojnásobte tuto hodnotu. Poradce pro výběr radiátoru a kalkulačka výkonu Užitečné pomůcky společnosti Laurens, které vás provedou nabídkou radiátorů a vyberou ten správný.


Expozici designových radiátorů Laurens můžete shlédnout na letošním ročníku veletrhu FOR ARCH, který se koná 21. Přepočet tepelných výkonů podle uživatelem definovaných parametrů (teplota v místnosti , teplotní spá rozměry a tepelný výkon tělesa). Uživatel si může vybraný model tělesa uložit do databáze, se kterou může dále pracovat. Hoši VODOTOPOPLYN zásadně nic nepočítají a dělají jeden model topení do všech baráků.


Tím mají jistotu, že to bude vždy fungovat a barák to jejich. Koeficienty a hodnoty, které jsou použité v kalkulačce pro výpočet výkonu kombinují evropský průměr a hodnoty zjištěné z praxe. LIPOVICA - hlinĂ­kovĂŠ radiĂĄtory.


Lehký a snadný výpočet. Platí pro běžné klimatické podmínky pro ČR pro teploty max -st. Pro chladnější horské podmínky už je potřeba udělat přesnější výpočet. Rovněž se do výpočtu výkonu nesprávně zavádějí průměrné a ne nárazové hodnoty pro větrání. Existuje zde totiž příliš velký počet proměnných – velikost místnosti , typ a počet oken, lokalita domu, orientace na světovou stranu, počet dveří, co s pokojem sousedí, způsob vytápění apod.


Pro výpočet tepelných strát nístnosti není rozhodující objem, ale množství tepelných ztrát přes jednotlivé stěny místnosti (i strop a podlaha). Zjednodušeně se dá popsat výpočet takto: Každá stěna se počítá samostatně. Stanoví se potřebná výše teploty v místnosti a teplota za stěnou. Při návrhu výkonu elektrického topení vždy vycházíme z tepelné ztráty vytápěného prostoru nebo místnosti.


Tepelná ztráta je množství energie, kterou musíme do vytápěného prostoru dodat, abychom udrželi teplotu v interiéru na požadované úrovni. Hodnota tepelné ztráty je závislá především na konstrukci a. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a náklady na investici a provoz. Vzhledem narůstajícímu z podílu celkových nákladů jsou do porovnání zahrnuty i.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky