úterý 20. února 2018

Princip termostatické hlavice

Princip fungování termostatické hlavice Podstatnou části termostatické hlavice je její část s kapalnou látkou s velkou objemovou roztažností. Kdykoli dojde ke zvýšení teploty, látka zvětší svůj objem a zatlačí na kuželku termostatického ventilu, který se „přiškrtí“ či zcela uzavře. Termostatické hlavice mohou být manuální – ty umožňují nastavení jedné úrovně teploty prostoru a jsou nejčastěji používané. Dále můžete použít hlavice elektronické, které umožňují nastavení více teplotních hladin a také umožňují nastavení časových programů.


Důležitou roli v zajištění útulného tepla pro domácnost hrají radiátory.

O chodu a úspornosti těchto zařízení však rozhodují zejména termostatické hlavice , díky nimž je možné jejich činnost regulovat a uspořit tak velké množství energie. Máte pokaženou termostatickou hlavici, nebo jste se rozhodli pro namontování nové moderní hlavice , ale nevíte, jak při demontáži a montáži termostatické hlavice postupovat? Postup demontáže termostatické hlavice Pro demontáž termostatické hlavice v lepším případě nebude potřebovat žádné nářadí.


Případně vám postačí plochý klíč. Naše termostatické hlavice se postarají o úsporu, není třeba na nich nic měnit. To je možná pravda, ale jen za určitých podmínek.


Pokud bylo zatepleno rovnoměrně a nedošlo ke změně relativního poměru tepelně-technických vlastností mezi jednotlivými místnostmi nebo částmi budovy, pak obvykle stačí provést nové hydraulické vyvážení na stoupačkách.

Termoelektrická hlavice funguje na principu přivedení napájecího napětí a tím k otevření nebo uzavření ventilu dle typu hlavice (typ NO nebo NC). Napětí musí být přivedeno vždy po celou dobu, co požadujeme daný stav hlavice. Samotné přivádění napětí na termoelektrickou hlavici zajišťuje regulační termostat. Kombinací termostatického ventilu a hlavice s vhodným nastavením pak může být vyvinuté teplo ve vytápěném prostoru vhodně regulováno. Hlavice termostatického by neměla být zakrytá závěsem nebo schovaná pod krytem tělesa, které brání proudění tepla a reaguje na nesprávnou teplotu.


U podlahového vytápění nebo zakrytovaných těles se pak musí použít hlavice s odděleným teplotním čidlem, které se umístí tak, aby dobře reagovalo na teplotu vzduchu v místnosti. Termostatické radiátorové ventily (TRV), které se osazují na otopná tělesa, regulují teplotu vzduchu v místnosti. Termostatické ventily (TRV) pro otopná tělesa jsou samočinně pracující regulátory teploty složené z ventilu a hlavice. Chtěl bych se zeptat, jaký je přesně princip činnosti termostatické hlavice a ventilu na topení. Budu mít v obýváku krbová kamna a proto bych potřeboval vědět, jak to funguje, když v kamnech zatopím a poté když vyhasnou.


Termostatický ventil a jeho funkcia vo vykurovacej sústave Radiátorový ventil s termostatickou hlavicou – skrátene povedané termostatický ventil - je z hľadiska konštrukčné považovaný za proporcionálny regulátor, ktorý pracuje bez pomocnej energie. Termostatická hlavice sama reaguje na změny v prostoru a dle toho otevírá či uzavírá přívodní termostatický ventil. Pevnost v tahu ohybem termostatické hlavice min.


Plynule variabilní nastavení teploty speciálním klíčem bez demontáže krytu hlavice. Kryt hlavice lze otáčet kolem dokola bez vlivu na nastavení teploty.

Kapalinou plněné čidlo s vysokou regulační schopností a přesností. Uživatelé si oblíbili termostatické baterie především díky významné šetrnosti. Už to, že nemusíme před sprchováním nechávat odtéct studenou vodu a delší či kratší dobu čekat na tu optimální, která nám vyhovuje, nám napovídá, že úspora nebude malá. Objednejte si termostatické hlavice a ventily k radiátorům on-line a získáte následující výhody: - Do hodin vám připravíme termostatické hlavice a ventily k odběru na jedné z našich prodejen. Pokud se rozhodnete pro dodávku domů, tak při platbě kartou do 13.


Vyberajte si Hlavice pre radiátory podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. Princip termostatického ventilu je velice jednoduchý, účinný a přispívá ke snížení nákladů na vytápění až v závislosti na tepelně technických vlastnostech stavby, otopné soustavě a režimu vytápění. TERMOSTATICKÉ VENTILY - TERMOSTATICKÉ HLAVICE.


Princip spočívá v možnosti nastavení termostatické hlavice na rozpětí – 5. Každé číslo odpovídá určité teplotě, kterou pak bude termostatická hlavice v místnosti dodržovat. Budeme-li například pro obývací pokoj za optimální považována teplota zhruba °C, bude to zpravidla odpovídat stupni na termostatické hlavici. Ale víte Vy vůbec, jak třeba funguje termostatická hlavice ? E-PRO není třeba řešit žádné kabeláže, vše funguje na. K základním komponentům pro úsporné vytápění patří termostatické hlavice u. Podle uvedeného popisu problému se přikláním k variantě problému ve vaší topné soustavě.


Programovatelné termostatické hlavice mají velmi podobný princip regulace jako hlavice mechanické. Problém se zvukem hučení může být způsoben tím že hlavice neotevře ventil na 1 ale pouze např. Model s odděleným čidlem umožňuje instalaci termostatické hlavice zakryté závěsy, krytem otopného tělesa, nebo jinými překážkami, nebo nainstalované svisle nebo v úzkých výklencích. Technické řešení termostatické vodovodní baterie. Nejprve pár vět o tom, jak je termostatická baterie technicky řešena.


Termostatická sprchová baterie nemá páku, ale speciální ovládací hlavice , které jsou zabezpečené proti nechtěnému pohybu. Prodlužte si životnost termostatické hlavice. Na konci každé topné sezóny otevřete všechny termostatické ventily ( hlavice ) doplna. Během topné sezóny si protočte čas od času i ty termostatické hlavice , které máte v málo používaných místnostech a máte je nastaveny trvale na minimální teplotu.


Je pěkné psát (i číst) o výhodách termostatických baterií. Jenže, když dojde na lámání chleba a vejdete do obchodu, těžko určíte, která je pro vás ta pravá a zda ji vůbec využijete. Termostatická baterie sice nabízí úspory vody i energie v desítkách procent, nehodí se ale do každého bytu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky