čtvrtek 1. února 2018

Elektrický kotel rejnok

Velice podobná je i regulace elektrického kotle. Týdenní programovatelný termostat HONEYWELL CM7Chronotherm CM9umožňuje automatickou časovou a teplotní regulaci topných systémů v rodinných domech a bytech. Umožňuje řídit plynový, elektrický nebo olejový kotel , oběhové čerpadlo, termopohon, zónový ventil nebo elektrický vytápěcí systém pok.


Proč používat elektrokotle? Přímotopné elektrokotle, neboli kotle na elektrickou energii, jsou v posledních letech stále oblíbenější. Lidé si je pořízují pro vytápění rekreačních objektů, firem i rodinných domů a dalších objektů, nejen v místech, kde není přístup k plynu.


V současné situaci, kdy je většina z nás ve svých domovech, je důležité držet pospolu. Dobrý den, vlastníme elektronický kotel rejnok ve kterém rychle klesá tlak - po doplnění vody vydržel fungovat cca hodin, poté, co jsem kotel odvzdušnil vydržel fungovat cca hodin, poté tlak opět klesl na nulu, napadl mě možný problém v expanzní nádobě - jsem schopen jí vyměnit sám (nemám s tím žádné zkušenosti, pouze návod od kotle)? Topná sezona je v plném proudu a vy jste možná zjistili, že vaše vytápění doma má už nejlepší roky za sebou. Je tedy čas se rozhodnout, jak ho chcete zajistit do budoucna, aby bylo efektivní a přitom ne příliš nákladné. Limitováni jste samozřejmě dostupností plynu.


A teď tedy reálná kalkulace: Náš kotel spálí řekněme cca 6kWh za hodinu. A hodina v nízkotarifu stojí cca Kč. NT hodin, VT hodiny), protopíme za den 4Kč. Zháňam prenosný termostav, ktorý bude možné ovládať aj z mobilu nakoľko sa tento kotol nachádza na chate.


Za Vašu pomoc a odpoveď veľmi pekne ďakujem. Značka PROTHERM představuje nový elektrický kotel PROTHERM RAY, který nahradil obchodně velice úspěšný kotel PROTHERM REJNOK. Novinku elektrický kotel PROTHERM RAY velmi ocení zejména koneční uživatelé, ale i odborní projektanti a odborné instalační firmy. Důvodem je, že pouze typy kW, kW, a kW jsou osazeny svorkami Ka K které umožňují připojení dalšího zdroje do kaskády.


Rejnoci mají kosočtverečné zploštělé tělo, což jim umožňuje splynout se dnem, číhat na kořist a ukrýt se před dravci. Některé druhy (parejnok elektrický , rejnok ostnatý) jsou schopny vydávat silné elektrické výboje – jejich elektroplaxy fungují jako fyziologický elektrický zdroj. Závěsný přímo topný elektrický kotel (elektrokotel). Zřejmě slepená relé - výměna relé a přidání spínání stykačem.


Popis: závěsný elektrický kotel,. Elektrické kotle a konvektory. Rozměry š 4mm v 7mm h 2mm. Nabízí se otázka do jakého kotle jít el není dokonalý protherm rejnok na obyč.


Zavesne provedeni,zobrazeni teploty a tlaku otopne vody,diagnostika,vestavene cerpadlo a expanzni nadoba,moznost automatickeho odpinani vykonovych stupnu v zavislosti na zatizeni domaci el. Ke kotli Protherm Raja je možné připojení zásobníku, nebo bojleru na ohřev vody TUV. Rejnok K ( kW ) Radiátory typu Radik. Pro více informací o výběru elektrického kotle se můžete podívat na náš článek Jak vybrat elektrický kotel ? Dobry den, chtel bych se zeptat na zkusenosti s problemovymi rele u kotle protherm rejnok , bratr si tento kotel koupil, jiz v zaruce se mu zacala opakovat zavada prehrati, servisni technik, k nemu jezdil porad dokola az nakonec vymenil celou desku.


Závesný elektrický kotol Protherm Raja a Dakon Daline elektrokotol na vykurovanie, kúrenie do domácnosti, či bytov. Internetový veľkoobchod ATRIA. Realizační firmu můžeme zajistit včetně elektropřipojení.


Aukro Dům a zahrada Stavebniny Vytápění Kotle. Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám. Stávající elektrický kotel zn. Protherm rejnok K, který jsem využíval k vytápění domku, byl do soustavy zabudován jako záložní zdroj tepla.


Požadoval bych opravu kotle a jeho případnou revizi. Provoz je téměř bezobslužný a bezhlučný. Malými rozměry se vyznačuje další elektrický kotel Electra Mini. Jde o velice spolehlivý výrobek. V základní výbavě se dodává bez expanzní nádoby a čerpadla.


Toto příslušenství však není problém dokoupit a připojit. Electra mini je vhodný jak pro běžné systémy vytápění, tak své využití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky