středa 24. července 2019

Výpočet radiátoru

Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru , který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Výpočet výkonu radiátoru je nezávazný. Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami.


Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu.

Proto jednoduchý výpočet neexistuje. I tak si ale můžete vybrat správnou velikost radiátoru. Najděte si v katalogu výrobek s odpovídajícím teplotním spádem a odpovídajícím výkonem dle velikosti místnosti. Z nabízených typů si pak vyberte vhodnou velikost radiátoru. Obecně platí čím je větší radiátor, tím vyšší.


Program pro přepočet tepelných výkonů RADIK. Přepočet tepelných výkonů podle uživatelem definovaných parametrů (teplota v místnosti, teplotní spá rozměry a tepelný výkon tělesa). V praxi je tedy lépe použít radiátor větších rozměrů, ale s rozměry (tepelným výkonem), které přibližně odpovídají topným tělesům v jiných místnostech této topné soustavy (tedy podle podlahové plochy).

Dobrý den, výpočet celkových TZ je výpočet tzv. TZ jednotlivých místností existují různé převážně placené SW nástroje, ale při troše fantazie můžete použít i již uváděnou kalkulačku s tím, že si každou místnost představíte, jako by to byl extra domeček a budete zadávat plochy. Toto je minimální topný výkon, který vyžaduje místnost pro požadované vyhřátí. Chcete-li místnost vytopit rychleji, tak alespoň zdvojnásobte tuto hodnotu.


Model RADIK KLASIK - R je deskové otopné těleso v provedení KLASIK upravené pro rychlou náhradu článkových litinových nebo ocelových radiátorů s připojovací roztečí 5mm. Výška H = 5mm zaručuje jeho bezproblémovou montáž na místo starého radiátoru. Umožňuje levé nebo pravé boční připojení na rozvod otopné soustavy a konstrukcí je určeno pro otopné. Odpovědi na témata nejsou právně závazné! Poradce pro výběr radiátoru a kalkulačka výkonu Užitečné pomůcky společnosti Laurens, které vás provedou nabídkou radiátorů a vyberou ten správný.


Expozici designových radiátorů Laurens můžete shlédnout na letošním ročníku veletrhu FOR ARCH, který se koná 21. Vstup teplé vody do radiátoru je opatřen kohoutem nebo termostatickým ventilem, čímž dochází k regulaci průtoku vody. Na nejvyšším místě radiátoru najdeme odvzdušňovací ventil, kterým se vypouští z radiátorů vzduch. Na radiátoru by nemělo být nic umístěno.


Je pro výpočet výkonu nějaký jednoduchý orientační vzorec? A s jakými náklady mam přibližně počítat? Bude se jednat o plechové deskové radiátory - značku vybranou nemam, rád bych nějaké lepší.

Určování velikosti těles na základě vnitřních objemů místností („přes kubíky“) bylo v minulosti velice oblíbené, neboť se jednalo o velmi jednoduchý výpočet. Nevíte kolik kW je potřeba? Zde máme zjednodušený výpočet kW.


Pro správný výpočet potřebného výkonu potřebujeme vědět: 1). Počítají se obě strany každého článku (žebra). Výška — výška článku (žebra) radiátoru v metrech.


Je to přídavek, který slouží pro dobrou dynamiku topného systému, tzn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky