čtvrtek 7. června 2018

Velikost bojleru

Tím si zbytečně snížíte životnost svého bojleru. Pokud jste si vypočítali potřebnou velikost , vyberte si vhodný typ třeba v některém z e-shopů. Potřebná velikost bojleru.


Spočítejte si, kolik teplé vody se přibližně spotřebuje ve vaší domácnosti a jak velký zásobník byste pro ohřev vody potřebovali. Nastavte si maximální teplotu vody.

Kapacita neboli objem bojleru je velice zásadním parametrem. Nežádoucí je předimenzování i poddimenzování. Při volbě velkého bojleru vám narostou náklady na ohřev teplé užitkové vody, kterou nespotřebujete.


Při nákupu malého bojleru zase budete zápasit s nedostatkem teplé vody při sprchování a budete nuceni vyčkat. Como hacer GUIA DESLIZANTE para SIERRA DE MESA ️ DESLIZADOR⬅️ Cortes EXACTOS #128512; - Duration: 14:30. Příliš velký ohřívač zvyšuje náklady na přípravu teplé vody a naopak při menším objemu budete mít nedostatek teplé vody.


Jednou z nejdůležitějších charakteristik bojleru , kterou je nutné při výběru zvážit, je jeho velikost – objem zásobníku teplé vody.

Zvolit správnou velikost bojleru může být těžší úkol, než by se na první pohled mohlo zdát. Je nutné vycházet z počtu členů vaší domácnosti, svou roli zde hrají i jisté. Ale když si vybíráte bojler do vlastního domu či bytu, jeho kapacita se musí přizpůsobit vám.


Velikosti bojleru se zkrátka můžete přizpůsobit. Tip:Prohlédněte si elektrické ohřívače vody značky Mora. Hlavně si musíte vybrat správnou velikost bojleru , protože když vyberete menší, budete trpět nedostatkem teplé vody. Také je dobré si rozmyslet, jestli k bojleru budete chtít připojit i jiný tepelný zdroj, například solární panel. Dalším parametrem, který může hrát roli při výběru bojleru do vaší domácnosti.


Zkuste si také v kalkulačce měnit teplotu vody v bojleru. Uvidíte, že se snižující se teplotou se bude zvětšovat potřebný objem zásobníku. Ale pozor, bojler byste neměli nahřívat na teplotu vyšší než °C, protože pak se výrazně zvyšuje vylučovaní vodního kamene, a snižuje se tak životnost zásobníku. Vyjímatelné topné těleso (ohřívač) může být vyjmuto bez vypouštění zásobníku bojleru. Odolnost vůči vodnímu kameni a korozi ovlivňuje materiál příruby a nádoba ohřívače.


Pro nejlepší odolnost by měly být oba komponenty. Objem, respektive velikost bojleru byste měli přizpůsobit počtu lidí v domácnosti. Pokud nepotřebujete větší množství vody a budete ji ohřívat pouze v malé kuchyňce nebo kanceláři, postačí vám malý průtokový ohřívač o objemu do šesti litrů.

V tomto případě je totiž nežádoucí jak nižší, tak i vyšší objem. Pokud zvolíte větší objem, budete platit za ohřev vody, kterou nevyužijete, voda se navíc bude ohřívat déle. Naopak v případě, že zakoupíte menší objem, nebude. Podle toho, kolik místa máte na umístění bojleru prostoru, si můžete vybrat buď svislý, nebo ležatý bojler.


Pro běžnou domácnost (do osob) postačuje bojler s objemem nádrže kolem 1litrů, ale závisí i na zvycích obyvatel (například sprcha potřebuje méně vody než vana). A k čemu je vlastně expanzní nádoba u bojleru ? Její objem máte nějak spočítaný s ohledem na velikost bojleru a rozdíl teplot a tlaků při. EXPANZNÍ NÁDOBY MEMBRÁNOVÉ K BOJLERU Použití : Absorce narůstajícího objemu vody v ohřívačích vody v závislosti na jejín ohřevu , tím zamezení. Původní měl 155l, což je pro mě zbytečný. Archiv Podobné Pečlivě vyberte velikost bojleru v závislosti na počtu členů domácnosti.


Problém ale nastává, pokud potřebujete odhadnout velikost bojleru. Hlavními parametry jsou počet osob v rodině a samozřejmě všechny úkony, při kterých. Na trhu je možno se setkat s. Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu.


Jak správně vybrat bojler. Zanedbání podmínek instalace způsobuje často škody na instalovaném zařízení, nebo (jak je ukázáno v příspěvku) škodu na vodném a stočném v případě pojistného ventilu instalovaného v pojistné skupině ohřívače vody. Křivka dodávky tepla musí být vždy nad křivkou odběru tepla, jinak by nastal nedostatek tepla pro ohřev vody na požadovanou teplotu.


Křivky dodávky a odběru tepla s rostoucím časem neklesají. Sklon tečny k těmto křivkám k časové ose představuje velikost tepelného výkonu. Při nulovém výkonu je průběh křivky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky