čtvrtek 7. září 2017

Regulátor plynu

Regulátor plynu

V karavanu je plyn regulován na nebo mbar, což je parametr, na který je potřeba si dát při výběru správného plynového regulátoru pozor. Vyrovnávací regulátor A6. Je jednostupňový regulátor pro nízkotlak do 4mbar navržený pro využití pro domácí přípojky na zemní plyn. Dvoustupňový regulátor tlaku plynu EKB, a to v přímé (I) či rohové (L) variantě, případně ve tvaru U. Zároveň budete nutně potřebovat připojovací šroubení, které je nezbytnou součástí regulace plynu. Sháníte-li i další výrobky k regulaci plynu , které jste zde nenalezli – neváhejte se na nás obrátit na.


Na žiadosť odberateľa je možné regulátor vybaviť poistkou proti nedostatku plynu , protipožiarnou poistkou (HTB) a filtrom na vstupnej strane. Uviesť regulátor do prevádzky môžu iba. Modelováním systémů a jejich regulátorů se zabývá teorie řízení. Je standardně osazený bezpečnostním rychlouzávěrem (klapkou) typu VSX ale může být dodán i bez klapky. Je určen pro nízkotlaké a středotlaké aplikace.


Až na výjimky všechny plynové spotřebiče je nutno připojit k LPG zdroji (nejčastěji k PB lahvi) přes regulátor tlaku plynu. Náraz plynu pri plnom otvorení uzáverov môže regulátor poškodiť. Pokud dojde ke zvýšení odběru na výstupu, sníží se tlak pod membránou regulátoru.


Regulátor plynu

Síla pružiny přitlačí sestavu membrány dolů a to vyvolá přes páku pohyb táhla ventilu a klapky směrem od ústí sedla a průtok plynu se zvýší. Dvojstupňové regulátory tlaku plynu typovej rady EKB-a EKB-sú určené pre potreby domácností a komunálnych maloodberateľov plynu. Ich úlohou je zabezpečovať stály výstupný tlak pri premenlivom vstupnom tlaku a premenlivej spotrebe plynu.


Regulátory tlaku plynu. Stavební délka i typ připojení jsou shodné. Výstupní přetlak je udržován ve stanovené toleranci s ohledem na množství odebíraného plynu , kolísání tlaku plynu v potrubí a jiné nepříznivé vlivy.


K regulátoru je nutné zakoupit připojovací šroubení v sekci příslušenství. Používá se pro každý typ. Jejich úlohou je zabezpečení stálého výstupního tlaku při různém vstupním tlaku a různých odběrech.


Je-li regulátor tlaku plynu součástí domovního plynovodu, pak se při jeho umístění na tomto odběrném plynovém zařízení aplikuje část 5. O osazení vhodného regulátoru tlaku plynu k zajištění smluvně sjednané tlakové hladiny mezi dodavatelem a odběratelem plynu zpravidla. Tato stránka je rozcestník, tj. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek. Dobrý den, může mi prosím někdo vystvětlit laickým způsobem, jak funguje regulátor tlaku plynu ? Jak tam probíhá ta regulace a kudma prodí plyn?


Regulátor plynu

Přikládám obrázky na kterých mi to můžete vysvětlit. Domový regulátor tlaku plynu. Součástí OPZ jsou, kromě hlavního uzávěru plynu , domovní regulátor tlaku plynu , domovní plynovo regulátory před plynoměry a spotřebiči a spotřebiče plynu. Zajišťuje to konstrukce regulátoru, který je po seřízení zalisován a nejsou tedy přístupné žádné nastavovací prvky aby mohlo dojít ke (byť i neúmyslné) změně továrního nastavení a ohrožení bezpečné funkce. K čemu použít regulátor tlaku plynu.


Při použití přírub umožňuje regulátor jednoduchou záměnu (bez úpravy instalace) za regulátory typu ALz-6U (shodné příruby a zástavné rozměry) Podle žádaného směru toku plynu lze regulátor montovat do čtyř poloh a to pro směr průtoku zdola nahoru, shora dolů a vodorovně (zprava nebo zleva). Vždy musí být dodrženo. Jen tak teoreticke úvahy : namontujte si pred sporak, plynovy kotel, ne vubec plynovy spotrebic jeste jeden regulator a nastavte ho na vyssi hodnotu nez regulator pred hodinama. Tlak plynu mezi prvnim a druhym regulatorem bude vyssi, nez tlak plynu prichazejicim ke spotrebe. Jeho hustota tedy bude vyssi a hodiny pujdou pomaleji.


Regulátor plynu

Súprava je vhodná pre plynové grily, variče, niektoré ohrievače a pod. Neváhajte a kontaktujte nás. Dělení regulátorů tlaku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky