pátek 8. září 2017

Jak vybrat bojler

Jak vybrat ohřívač vody. Bojler je, v různých podobách, nedílnou součástí většiny domácností. Při jeho vybírání musíte adepty podrobit různým požadavkům.


Například tomu, jaký typ ohřívače vody je pro vás nejlepší, pro kolik osob bude využit, kam jej umístíte a kolik času chcete věnovat pravidelné údržbě. Víme, na co se zaměřit. Koupě bojleru je v dnešní době poměrně složitá disciplína.

Na trhu je nespočet různých typů i variant a často dá dost velkou práci se v nabídce alespoň trochu zorientovat. Hledáte, co nejlepší bojler , který vám zajistí teplou vodu do domácnosti nebo třeba na chalupu? V dnešním článku se budeme věnovat právě těmto – často nepostradatelným – zařízením a poradíme vám, jak si vybrat správný model pro vaše potřeby. Poté co jste si určili kam a jak umístit váš nový bojler a zvolili variantu bojleru elektrického nebo bojleru plynového, propočítejte si faktickou denní spotřebu, navýšenou o malé procento do budoucna. Zjistěte si značku, která má nejvíce pozitivních recenzí a také jak má dostupný servis a cenu náhradních dílů.


Zmínili jsme se o tom, že před odstraněním vodního kamene je nutné bojler vypustit. Pokud nevíte, jak na to, přinášíme vám přehledný návod: Bojler před vypuštěním vypněte vždy s předstihem, aby mohlo dojít ke zchladnutí vody. Odpojte zařízení od zdroje energie.


Při ohřevu teplé užitkové vody můžete ušetřit nebo utratit hodně peněz.

Rozvod teplé vody do kuchyně a koupelny není všude samozřejmostí. Naštěstí existují způsoby, jak tuhle vadu na kráse kompenzovat. Máme pro vás několik rad a tipů, jak nový bojler vybrat a nešlápnout vedle. Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Poradíme vám, jak vybrat správný bojler.


Velikost bojleru je hlavním kritériem při jeho výběru. Základním výběrem, před kterým stojí každý zájemce o nákup ohřívače vody, je volba typu energie. Novinky Ohřev vody Tipy Pokud vám starý bojler dosloužil, nebo chystáte rekonstrukci bytu či domu, čeká vás těžké rozhodování, jaký ohřívač vody pořídit. Přečtěte si nejen krátké recenze nejlépe hodnocených bojlerů v našem testu (na základě porovnání důležitých parametrů jednotlivých modelů, výsledků testování a také uživatelských zkušeností), ale i návod jak vybrat vhodný bojler , který bude vyhovovat jen a jen vašim potřebám. Bez teplé vody si už dokážete představit jen málokterý den.


Teplá užitková voda je úplně běžnou samozřejmostí ať už v práci, nebo doma. Bez vody jako takové bychom přece neexistovali, ale bez teplé vody by to dnes nešlo stejně. Každodenní teplá sprcha nebo horká vana jsou realitou právě díky ohřívači vody. Bojler je na rozdíl od průtokového ohřívače řešení, které dokáže vodu nejenom ohřát, ale dokáže ji také udržet teplou.


Při výběru je v první řadě třeba ujasnit si, jaké vyžití bude bojler v domácnosti mít a podle toho zvolit jeho celkový objem. Ten nejmenší zásobníkový ohřívač vody. Dle počtu osob, umístění a doby ohřevu.


Bojler , je v současnosti nejpoužívanějším zdrojem teplé vody. Stále se lepšící izolace zásoby ohřáté vody vede k menším ztrátám teploty vody a tím snižuje potřebu dohřívání zásoby na přednastavenou teplotu.

Vertikálny bojler - Vhodný tam, kde je dostatok miesta. V současnosti rovněž do tohoto. Výhodou je, že sa v nich, na rozdiel od horizontálnych bojlerov, toľko nemieša teplá voda sa studenou.


Horizontálny bojler - bojler umiestnený na ležato sa inštaluje najmä v stiesnených priestoroch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky