středa 6. září 2017

Regulace hoření krbu

Automatická regulace hoření pro krby a kamna. Tím zajistí vyrovnaný tepelný výkon krbu , sníží potřebu přikládání a také sníží produkci spalin a škodlivin. Regulace hoření krbu FLAMEN s krbovou vložkou SIGMA F S. Co je smyslem regulace hoření. Smyslem regulace hoření je optimalizace hořícího procesu, která je řízená mikroprocesorovou jednotkou.


Regulace hoření krbu

Tím se upravuje množství vzduchu v ohništi, teplota spalin a hoření se pohybuje na takové úrovni, aby byla energie maximálně využita a přebytky neunikaly do komínu. Oheň potřebuje pro své hoření vzduch (kyslík). Topeniště kamen a krbových vložek je uzavřené a konstruované tak, aby přísun vzduchu nebyl samovolný jako u otevřených krbů (účinnost spalování je cca ), ale byl řízený s možností regulace (topeniště s účínností i přes ). Podstatou činnosti je automatická regulace přívodu vzduchu ovládáním vzduchové klapky a řízení. Pokud chceme docílit vyrovnaného tepelného výkonu krbu nebo kamen, snížit potřebu přikládání, snížit produkci spalin a škodlivin, musíme v krbu nebo kamnech zajistit optimální hoření a spalování dřeva. Přesně k tomuto účelu slouží automatická regulace hoření.


U kachlových kamen pak elektronická regulace navíc funguje jako bezpečnostní prvek, kdy nemůže dojít k špatnému hoření a tím k nadzvednutí poklopu kamen. Vítejte na stránkách naší firmy Timpex. Naše firma se zabývá vývojem a výrobou automatických regulací hoření pro krby a kamna. Optimalizuje průběh hoření v topeništi krbu nebo kamen.


Tím zajišťuje plynulé hoření , optimální spalování, ideální průběh výkonu a nižší. Externí přívod vzduchu je hadice, která přivádí vzduch z venku přímo do krbové. Průměr externího přívodu vzduchu pro kamna a krbové vložky bývá často. Byl jsem proti externím přívodům vzduchu do krbu. Krby, kamna, krbové vložky, sporáky na dřevo, kamna s výměníkem, návrh krbu , vizualizace krbu.


Největší nabídka krbových kamen, krbových vložek, krbů, detailně poradíme se stavbou krbu svépomocí. Provedená nezávislá měření dokládají úsporu paliva, prodloužení procesu hoření a tím i prodloužení intervalu přikládání. Popis: Pouze pro teplovzdušné krby! Jedno z mnoha měření v. Prodlouží intervaly jednotlivého přikládání, signalizuje potřebu doplnění topiva.


Regulace hoření krbu

Základním pravidlem při prvním zatápění je, že v krbu musí být spáleno dostatečné množství paliva s velkým přívodem kyslíku. V praxi to znamená, že musíte topit tak dlouho, dokud topidlo i komín nedosáhnou dostatečné provozní teploty a tahu. Jakmile přestanete přikládat, dům Vám začne chládnout.


Lepší je celý večer topit na výkon výrazně převyšující potřebu domu a dalších pár dní si užívat akumulovaného tepla bez přetopených místností. Při nabíjení AKU topíte v podstatě na plný výkon a snažíte se naakumulovat co nejvíce tepla. U krbu se standartně žádná regulace hoření nedává.


Zapněte si toto video fullscreen v nekonečné smyčce a jakoby jste měli doma krb. A ani přikládat nemusíte. ECO je určená pro regulaci hoření v topeništi krbových kamen. ECO má unikátní vlastnosti, které představují poslední novinky ve vývoji regulace hoření a znatelně zvyšují užitné vlastnosti krbových kamen. ECO byla vyvíjena s cílem jednoduché instalace, kterou zvládne i uživatel se základním technickým.


Nejvyšší řada moderní regulace hoření s dotykovým barevným displejem. V nabídce máme tři druhy - pro krbové vložky do nízkoenergetických a pasivních domů, ale i pro krbové vložky teplovzdušné a teplovodní. Snížením křivky spalování ve. Sníží spotřebu paliva až o ! Další výhodou této regulace je možnost vybrat si v menu konkrétní typ krbu. Tato funkce vám umožní regulovat činnost konkrétního typu krbu , dle jeho parametrů.


Regulace hoření krbu

Příkladový krb, rozpis materiálu, cenová kalkulace 05. Než začneme se stavbou našeho příkladového krbu , řekneme si, jak bude vypadat, jakou bude mít krbovou vložku, jaký materiál použijeme pro obestavbu a podobně. Pro představu si také provedeme cenovou kalkulaci celého krbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky