pondělí 27. března 2017

Elektrický kotel s ohřevem vody

Elektrické kotle na vytápění a ohřev vody jsou vhodné pro vytápění i ohřev TUV v zásobníku. Elektrický kotel může být v provedení pouze pro topení, nebo na vytápění a ohřev teplé vody. Ohřev vody : Elektrický bojler versus plynový kotel se zásobníkem.


Elektrický kotel s ohřevem vody

Ke stále nejoblíbenějším způsobům ohřevu vody v rodinných domech se řadí elektrické bojlery. Na druhou stranu, zvyšuje se i počet bojlerů, které ohřívají vodu s využitím zemního plynu. Elektrokotle THERM pracují v teplovodním systému vytápění stejným způsobem jako plynové kotle s hořákem. Velice podobná je i regulace elektrického kotle.


Jejich výhodou jsou zejména nižší provozní náklady. Dokonce stejné jsou i regulátory, které se pro regulaci kotlů a topení používají. V této kategorii naleznete plynové kotle Junkers, které v sobě kombinují kotel pro vytápění a ohřev užitkové vody nazývané kombinovaný kotel.


Elektrický kotel s ohřevem vody

Vybrat si můžete kotle Junkers s průtokovým ohřevem nebo s ohřevem vody pomocí bojleru. Bojler neboli nepřímoohřívaný zásobník vody může být umístěn mimo kotel , tzv. Teplá voda za všech okolností – skvělé řešení na chatu či chalupu, do garáže, dílny, sklepa nebo zahradního domku.


Provoz je téměř bezobslužný a bezhlučný. Firma Junkers – nabízí Kotel Cerastar s průtokovým ohřevem teplé vody – energetická třída „A“, řídící jednotka Bosh Heatronic III, komunikace se solárním systémem a dodatečná úspora SolarInside kde můžete dosáhnout až ročně na nákladech. Pořiďte si baterii s elektrickým ohřevem vody , která okamžitě ohřeje vodu v neomezeném množství!


Má nerezový výměník, Kotel je vhodný pro vytápění s ohřevem vody pro maximálně odběrná místa. Baterie s elektrickým ohřevem vody je připravena za pouhých sekund. Topení voda plyn Vytápění a ohřev vody Plynové vytápění a ohřev vody Plynové vytápění a ohřev vody Ať už vybíráte nový plynový kotel z důvodu změny způsobu vytápění, nebo je již starý kotel neekonomický a potřebuje výměnu, měli byste vždy pečlivě zvážit, kterému z dnes nabízených výrobků dáte přednost. Jednoduše ji instalujte na váš dřez, zapojte do zásuvky a můžete pustit teplou vodu! Plynové kotle určené zejména pro bytové jednotky s průtokovým ohřevem teplé vody.


Jsou upraveny tak, aby ohřev vody probíhal v obdobích nižšího. Kotel s průtočným ohřevem – kotel ohřívá jen vodu , kterou v tuto chvíli odebíráte. Průtokové ohřívače TUV – elektrické. Není k tomu žádný technický důvod.


Elektrický kotel s ohřevem vody

Pokud budete topit do systému elektrokotlem, potom není jediného důvodu, aby se teplá voda na mytí neohřívala v elektrickém zásobníku mimo kotel. Protherm Panther KOV v. Dále dokáže také efektivně vytápět, rozsah teploty OV činí – stupňů Celsia. Model využívá deskový výměník a disponuje plynulou modulací výkonu. Ohřívač vody s nepřímým ohřevem Voda je ohřívaná pomocí výměníku v ohřívači vody , který je napojený na topný systém nebo jiný zdroj tepla (krbovou vložku, kotel na tuhá paliva, atd.).


U těchto ohřívačů vody probíhá ohřev pouze s využitím topného systému. Výhodou zmíněného řešení ohřevu teplé vody je nízká pořizovací cena kotle. Dále také odpadají náklady na pořízení přímotopného či nepřímotopného zásobníku teplé vody. Závěsné plynové kombinované kotle s průtokovým ohřevem vody.


Elektrický kotel s ohřevem vody

Závěsný plynový kotel pro vytápění a ohřev teplé vody na zemní plyn a propan. Ohřívače vody - bojlery slouží k ohřevu studené vody v zásobníků nebo při průtoku. V nabídce našeho E-shopu najdete ohřívače: elektrické, plynové, kombinované, nepřímotopné, na tuhá paliva a solární systémy.


Kondenzační plynové kotle jsou oblíbené pro svůj ekologicky šetrný provoz, nízkou spotřebu, vysoký výkon a dlouhou životnost. Jejich použití je vhodné mimo jiné pro domácnosti, které jsou vytápěny nízkoteplotními systémy, kam spadá například podlahové topení. Princip funkce kondenzačního kotle: Spalováním zemního plynu nebo propanu vzniká hořením vodíku, který je obsažen v těchto plynech určité množství vodní páry, která spolu s oxidem uhličitým tvoří spaliny hoření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky