pondělí 7. listopadu 2016

Vypocet velikosti radiatoru

Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru, který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Kromě stejných informací jako u kalkulačky byste měli také vědět, jaký je tzv. Je to rozdíl teplot mezi dvěma místy, u radiátoru na vstupu do něj a výstupu z něj.


Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu.

Odpovím Vám pouze obecně, že to závisí na více parametrech. Důležité jsou tepelné ztráty, které má vytápěná místnost, dále závisí na maximální teplotě kterou je schopen dodat zdroj tepla a částečně na průtoku topné kapaliny a na tom, kolik energie je schopen radiátor předat do vytápěného prostoru. Rozhodující je vedle velikosti a typu otopných těles taky teplotní spá to znamená teplota vody, která jde dovnitř tělesa a teplota vody, která jde ven. Takže jakým topíte kotlem nebo tepelným čerpadlem, případně jak je nadstavena jeho regulace, tak to určuje ten teplotní spád. Teplotní spád by měl být uveden v. To je ta správná tabulka.


Jak jsem již psal - TZ každého vytápěného prostoru zvlášť pro dimenzování velikosti radiátorů a jak vidíte, tak rozhodující je ten teplotní spád. Já bych asi na Vašem místě šel do kondenzačního kotle a tam se zaměřil na nejmenší možný teplotní spád.

Laurens“ je značka radiátorů, které jsou vždy něčím vyjimečné. Inovativní produkty, nové technologie, kreativní design radiátorů a individuální přístup k zákazníkovi jsou hlavní pilíře společnosti Laurens. Dosaďme si nyní do vzorce pro výpočet denostupňů. Dobrý den, chystam výměnu radiátorů v bytě o velikosti 43m2. Je pro výpočet výkonu nějaký jednoduchý orientační vzorec?


A s jakými náklady mam přibližně počítat? Bude se jednat o plechové deskové radiátory - značku vybranou nemam, rád bych nějaké lepší. Niekde na nete som nasiel tieto udaje.


Pri zateplenom dome na m kubicky w. Pri nezateplenom dome na m kubicky w. A tento vypocet mi vysiel na 2kw. Toto je minimální topný výkon, který vyžaduje místnost pro požadované vyhřátí. Chcete-li místnost vytopit rychleji, tak alespoň zdvojnásobte tuto hodnotu. Radiátory z České Třebové. Otopná tělesa této značky jsou oblíbená pro jejich kvalitní zpracování, kompaktní rozměry, rychlé nahřátí i chladnutí, dlouhou životnost a cenovou dostupnost.


Pro počet připojených obyvatel je k dispozici samostatný pomocný výpočet dle druhu provozu. CZ, kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace.

Výpočet výkonu krbů a kamen. Při výběru krbu nebo kamen je důležitý nejen design, tvar a materiál, ale hlavně správně zvolený výkon. Přesný výpočet závisí na velikosti koupelny, jejím zateplení, počtu oken a mnoha dalších faktorech. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. KORADO KORALUX LINEAR CLASSIC.


Určování velikosti těles na základě vnitřních objemů místností („přes kubíky“) bylo v minulosti velice oblíbené, neboť se jednalo o velmi jednoduchý výpočet. Existuje zde totiž příliš velký počet proměnných – velikost místnosti, typ a počet oken, lokalita domu, orientace na světovou stranu, počet dveří, co s pokojem sousedí, způsob vytápění apod. Kolik tepla příjme voda o objemu litrů do bodu varu, jestliže počáteční teplota vody byla °C. J)11) Železo o hmotnosti kg přijmulo teplo o velikosti kJ.


Idem menit v byte radiatory. Su tam rocne, take ploche plechove. Chcem kupit Korada alebo nieco podobne. Aku mam zvolit velkost (dlzku) radiatoru pre kazdu izbu. Ono sa to tusim pocita na metre kubicke v kazdej izbe.


Tri vchody mame vlastnu kotolnu, merace, nove ventily a stare radiatory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky