středa 30. listopadu 2016

Turbo kotel

Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem. V tomto případě jde o takzvaný turbo kotel. U turbo plynových kotlů jsou všechny spaliny odváděny pomocí ventilátoru a odtahového systému, který je veden například vodorovným průrazem ve zdi – není tak zapotřebí klasického komínu.


Mohu turbo kotel používat? Pokud si zakoupíte či již máte nainstalovaný turbo kotel , můžete jej nadále používat, jen je třeba počítat s tím, že musíte mít v pořádku spalinové cesty.

V opačném případě doporučujeme nahradit starý kotel nahradit pouze kotlem kondenzačním. Proč jsou kondenzační kotle úspornější? Plynové a kondenzační kotle Turbo. Díky tomu dosahuje účinnosti až 1 a má velmi úsporný provoz.


Vyšší náklady na pořízení kondenzačního. A s průtokovým ohřevem teplé vody (verze turbo ) Kotle jsou určeny pro vytápění rodinných domů, bytů a jiných menších objektů. V rámci kotle je integrován.


Nechybí mu chladící smyčka proti přetopení, automatické vypnutí nebo odtahový ventilátor pro čisté vybírání popela.

Velmi dobrý je také panel s elektronickou regulací. Kotel si snadno nastavíte pomocí několika prvků, včetně spalinového termostatu. Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů. Jeho pořízení předchází složité rozhodování.


Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další. Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. Odborné poradenství a servis.


Možnost dopravy zdarma. Zájemci o plynový turbo kotel si tak musejí s koupí pospíšit, nebo zvolit dražší, ale mnohem úspornější kotel kondenzační. Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do zhruba °C topné vody na výstupu z kotle, pak topí v tzv. Všechny kondenzační kotel mají nucený odtah spalin ( turbo ). Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. BAXI je Italský výrobce plynový kondenzačních kotlů, které představují standard v oblasti moderního bydlení.


Kondenzační a plynové kotle Protherm jsou vysoce účinné a ekologicky šetrné. Sortiment obsahuje připojovací příruby, prodlužovací díly jednoduché a souosé, koncovky s. Nezapomente na to , že zřejmě máte turbo kotel s dvoupláštovým odkouřením. Vnitřní roura je odtahová a vnější je pro přívod vzduchu do kotle.

Toto nařízení se okamžitě dotknulo ukončení prodeje nekondenzačních turbo kotlů. Vyjímka umožnila nadále prodej komínových kotlů. Jenže i vyjímky mají své konce a tak máte letost poslední možnost pořídit si komínový nekondenzační kotel. V segmentu kotlů není situace tak zlá, jelikož jej lze nahradit.


Kotel Protherm Turbo v tomto případě jde o spojení kondenzačního kotle s uzavřenou spalinovou komorou nezávislou na vzduchu v místnosti. Původní kotel Protherm Turbo jako nekondenzační kotel byl bohužel v rámci nařízení EU a její směrnice v rámci EU prodejně zrušen. Nevýhodou tohoto kotle je hlučnost ventilátoru a spotřeba elektrické energie.


Nejnižší dovolená teplota v plynovém kotly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky