pátek 18. listopadu 2016

Jaký plynový kotel

Plynový kotel může sloužit nejen k vytápění, ale i na přípravu teplé vody, jde o tzv. V některých domácnostech ale využívají současně plynový kotel , elektrokotel, tuhá paliva a krb. Snad jediným negativem, které lze vytknout je příliš vysoká pořizovací cena.


Samozřejmě s ohledem na cenu a kvalitu. Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel ?

Druhou variantou je stacionární plynový kotel , který je určený zejména do rodinného domu. Stacionární kotel pak bývá zpravidla umístěn v technické místnosti, není pověšený na. Plynové kotle pro domácnost představují ekologický a ekonomický zdroj vytápění. Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace?


Závěsný plynový kotel je nejvíce používaným plynovým kotlem v běžných domácnostech. Díky své malé velikosti je nenáročný na prostor. Tento kotel je určen k vytápění a ohřevu vody v malých bytech a garsonkách, kde je nejčastěji umístěn v prostorách koupelny.


Kromě výroby tepla se velmi často.

Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů. Jeho pořízení předchází složité rozhodování. Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další.


Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. Mezi nejlepší kotle na českém trhu patří také PROTHERM kotel Panther Condens KKO, což je závěsný plynový kondenzační kotel určený jen pro vytápění. Sestává z kondenzačního provedení a sortimentu certifikovaného odkouření.


Můžeme u něho nalézt elektronicky řízené oběhové čerpadlo, expanzní nádobu OV. Na základě toho se pak můžete lépe rozhodnout, jaký kotel do rodinného domu, bytovky, kancelářské budovy či obchodu je nejlepší. Tento výběr byste však měli za každých okolností prodiskutovat s odborníky.


Zajímá vás jak vybrat plynový kotel ? Jak rozdělujeme jednotlivé typy plynových kotlů a podle čeho se při výběru řídit. Jaký plynový kotel je ten nejlepší do Vašeho domu? Při koupi kotle chceme, aby přístroj fungoval spolehlivě a efektivně dlouhá léta. Vhodný výběr plynového kotle je tedy důležitým krokem v začátku, abychom nemuseli řešit nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy.


Jak však vybrat ten správný kotel do domu, aby vaše investice byla dobrá? Ty se odvíjí od konstrukce kotle, proto je třeba ohřev vody promyslet již při výběru zařízení. Průtokový ohřívač – Kotel ohřívá vodu ve chvíli odběru.


Nemusíte se tedy bát, že by vám teplá voda došla, zásoba totiž není nijak omezená.

Podle výhodnosti spalování paliva volíme pak příslušný zdroj tepla. Tento druh kotlů se dále dělí na: Plynové průtokové kotle. Teplou vodu máte kdykoliv k dispozici. Ohřívá se právě protékající voda a není vytvářena žádná zásoba teplé vody, jako je tomu u bojlerů. Abyste vybrali ten nejlepší plynový kotel pro svůj rodinný dům, zaměřte se především na kritéria, jako je výkon kotle a pokrytí tepelné ztráty bydlení.


V ideálním případě zvolte velmi efektivní plynový kotel kondenzační. Vemte kotel , jaký uznáte za vhodný - na jaký máte peníze a který ve Vás budí důvěru. Ke kondenzačnímu kotli musíte ještě obvykle dělat úpravy komínu (obvykle si přisává vzduch komínem = 2. plášť do komínu) a pak potřebuje odvod kondenzátu (nejlépe do odpadu). Máte-li k dispozici komín s vložkou, volte stacionární plynový kotel s přerušovačem tahu. Nemáte-li možnost odvodu spalin komínem, volte turbo kotel - uzavřený plynový spotřebič, který spojíte s venkovním ovzduším přes nějakou zeď tak, aby spaliny nikomu a ničemu nevadily.


Kondenzační kotle jsou příliš drahé a. Dobrý den, prosím o radu. Mám plynový kotel Thermona 23TLXZ , který už dosluhuje a tak hledám náhradu. Zásobník TUV mám externí l ,radiátory klasika Korado, dům nezateplený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky