úterý 8. listopadu 2016

Revize komínů jak často

Revize komínů jak často

Ale co si pod tímto pojmem vlastně představit? Jak často revize komínů provádět? Samotné čištění komínu by pak mělo probíhat alespoň třikrát ročně , a to vždy profesionálním kominíkem.


Revize komínů jak často

Kontroly a revize komínů dle nového vládního nařízení platného od 1. Kontrolu a čištění komínů bychom měli provádět alespoň jednou do roka mezi topnými sezónami. V ideálním případě by měla být prováděna kontrola celých spalinových cest – komín, včetně spotřebičů a kouřovodů. Kdy je povinná revize komínu a kdy stačí kontrola?


Nepodceňujte závady na komínu – často jde o život! Jaké revize a jak často je povinné mít v pořádku. Letošní topná sezóna už začala, mnoho lidí však podle zkušeností hasičů a pojišťoven stále podceňuje údržbu komínů a kotlů.


Víme, jak předejdete rizikům. Revize se týkají všech komínů. I když v horkých letních dnech nemáme na topení pomyšlení, ani se nenadějeme a topná sezóna bude opět v plném proudu.


Plynové kotle používáme v domácnostech jak pro vytápění, tak pro ohřev vody. Používáme je proto během celého roku a musíme zajistit jejich bezproblémovou činnost. Provozovatelé plynových zařízení, jimiž jsou i domácnosti používající plynový kotel, jsou povinni dle vyhlášky č. Tato informace je nepřesná a zavádějící, protože směšuje pojmy revize a kontrola a nabádá provozovatele zdrojů k objednání něčeho, co legislativa nevyžaduje.


S blížící se topnou sezónou je dobré si připomenout čištění, kontroly a revize komínů. Dále se revize provádí při. Pravidelná kontrola komínů je často chybně zaměňována s revizí komína a spalinových. V čem je odlišná revize spalinové cesty od pravidelné roční kontroly? Komín je často majiteli podceňovanou součástí.


Topíte-li kotlem na plyn nebo tuhá paliva, jste povinni provádět jejich pravidelné kontroly. A protože povinností občanů stále přibývá a někdy je těžké se v nich vyznat, přinášíme přehled povinných revizí, díky kterému se vyhnete mastným pokutám. Potom se už provádí jen kontroly. Dle nařízení vlády je nutná kontrola nejméně jednou ročně. Kontrola komínů vyplývá z nařízení vlády: „O požárních podmínkách.


Po nápravě závad je pak nutná revize komína. Provozní revize : provádí se do dnů po zahájení provozu (první provozní revize ). Jaký je tedy mezi nimi rozdíl a co vlastně znamenají? Nemůže ji přitom provádět jen tak ledajaký kominík. Musí to být buď revizní technik komínů či spalinových cest nebo specialista bezpečnosti práce (revizní technik komínových systémů). Zatímco při kontrole přijde kominík a zkontroluje, jestli komín dobře táhne a je pokud možno čistý, revize je náročnější.


V roce provedení provozní revize plynového zařízení se kontrola plynového zařízení neprovádí. Každý rok objednávám na revizi plynového kotle v rod. Je nutná každoroční revize ,nebo by nám stačilo technika volát třeba co druhý rok.


Kotel máme kondenzační a máme ho roky. A co kominik jak často se vyžaduje revize komínu? Když jsme dávali kondenzační plynový kotel tak nam ti montéři po revizi komínu řikali že kominika nemusime volát že v tom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky