čtvrtek 22. listopadu 2018

Jaký kotel do domu

Jaký plynový kotel do rodinného domu ? Při koupi kotle počítáme s tím, že bude fungovat spolehlivě a efektivně dlouhá léta. Správný výběr plynového kotle je prvním krokem k tomu, abychom neřešili nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy. Kotel Atmos je vhodný pro spalování velkých kusů dřeva.


Velký zásobník paliva zaručí dlouhou dobu hoření.

Vy tak nemusíte do kotle neustále přikládat a můžete si naplno užívat příjemného tepla. Vhodný výběr plynového kotle je tedy důležitým krokem v začátku, abychom nemuseli řešit nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy. Jak však vybrat ten správný kotel do domu , aby vaše investice byla dobrá? Kotel s uzavřenou spalovací komorou a to znamená, že je potřebná sestava odkouření od výrobce.


Při daném řešení jsou není speciální nároky na přívod vzduchu do místnosti, kde je kotel umístněn. Při opravě domu jsme si pořídili nový kotel na dřevo a ještě jeden, plynový, jako pojistku – když jedeme na dovolenou nebo děti jsou samy doma, topíme plynovým kotlem. Je to pohodlné a bezpečné.

Ale protože máme rádi dřevo a také nás náklady na něj vyjdou nejlevněji, většinou využíváme kotel na dřevo. Na základě toho se pak můžete lépe rozhodnout, jaký kotel do rodinného domu , bytovky, kancelářské budovy či obchodu je nejlepší. Tento výběr byste však měli za každých okolností prodiskutovat s odborníky. Vytápění domu a ohřev vody plynovými kotli je ekologické, protože spalováním zemního plynu odchází do ovzduší minimum škodlivých zplodin.


Abyste vybrali ten nejlepší plynový kotel pro svůj rodinný dům, zaměřte se především na kritéria, jako je výkon kotle a pokrytí tepelné ztráty bydlení. Jaké kotle co do výkonu by byly vhodné viz obrázky. Kotel s výkonem kW nebrat už vzhledem k tomu, že máte jenom radiátorů větších (malé). Jinak se vystavujete možnosti cyklování kotle a to není příznivá situace pro ekonomiku ani životnost zařízení. Jaké vytápění zvolit pro náš důplynový, nebo elektrický kotel či pořídit kotel na tuhá paliva?


Správné rozhodnutí je na nás, ale vždy jsme do jisté míry limitováni. Za prvé dostupností energie v dané lokalitě, zajímají nás i následné provozní náklady, časová a technická náročnost obsluhy a samozřejmě i pořizovací cena. Produkty jsme rozdělili do příslušných kategorií podle spalovaného paliva a ke každé sepsali zvláštní článek, jak vybrat příslušný kotel. Jaký kotel na pelety do domu o 2m2? V Rakousku či Německu si peletové vytápění nemohou vynachválit, výhody tohoto způsobu topení objevují už i Češi.


Vybíráme nejvhodnější topení do rodinného domu. Výkon kotle by neměl příliš převyšovat tepelné ztráty objektu, protože předimenzovaný.

Kondenzační kotel běžně provozujeme do °C, tak funguje kondenzačně a dosahuje úspor. Zužitkuje totiž i teplo, které u starých konvenčních kotlů uniká do komína, čímž proti nim šetří spotřeby plynu. Zvažujete, který typ vytápění zvolit do svého domu ? Vysoké ceny energií nás během posledních let stále častěji lákají k návratu ke klasickému vytápění tuhými palivy. Jak správně vybrat kotel na tuhá paliva?


Jaké parametry při výběru sledovat a kolik do něj investovat? Pokud vážně uvažujete nad pořízením kotle na tuhá paliva, základní otázka asi. Tyto plynové kotle se používají, pokud nemůžeme z nějakých důvodů instalovat plynový kotel s odtahem do komína. Tyto turbo kotle fungují tak, že odvádí spaliny pomocí integrovaného ventilátoru a dodávaného odtahového systému (nebývá v ceně kotle) z kotle do vnějšího prostředí, a to mnohdy rovnou přes zeď, na které je kotel instalován.


Viz třeba zde zakladatelka vlákna. Pokud si samozřejmě někdo napere do domu předimenzovaný kotel (jak to opět z neznalosti doporučuje a má Vávra), tak to samozřejmě nebude fungovat. Pak mu nezbývá nic jiného, než pracovat s vysokou teplotou a kotel nastavit do periodického cyklování.


Pokud hledáte moderní a stylové doplnění vaší stávající topné soustavy, zavítejte do sekce krby a kamna. Asi nejpoužívanějším typem tepelných čerpadel je typ země-voda, které získává teplo buď ze zemních kolektorů plochy několika set metrů čtverečních umístěných asi metr a půl pod zemí, nebo ze zemních vrtů hlubokých až sto metrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky