úterý 28. května 2019

Kondenzační kotel odvod spalin

Oproti klasickému kotli spotřebuje o méně paliva, a přitom vypustí do ovzduší až o méně škodlivých emisí. Zároveň ale poslouží stejně výkonně. Každý plynový kotel musí být osazen odtahem spalin , neboli odkouřením.


Systémy odkouření dodáváme v několika typových provedeních. Své odborné služby nabízíme zákazníkům po celé Moravě. V případě Vašeho zájmu o kondenzační plynový kotel nás neváhejte kontaktovat!

Někdo namontoval kondenzační kotel , někdo odvod spalin a pak přišel na poruchu třeba Váš servisák a sdělil radostnou novinu. Kotel nejde nastartovat, asi je již opotřebovaný a tak dáme nový. Posléze přišel kominík, koukl na odvod spalin , odstranil poruchu a kotel zase fungoval. Mám odvod spalin 80mm potrubím zasekaným ve stěně domu.


Ale je vedeno v 110mm odpadní trubce. Teplota těchto spalin , které obsahují velké množství vodních par, se pohybuje v rozmezí 1až 1°C. Spaliny procházejí výměníkem, kde zkondenzují a slouží pro předehřev vody v topném systému.


Teplota spalin se tímto procesem sníží na hodnotu přibližně °C.

Její výpočet najdete v kapitole od str. To může být problém v například ve sklepech nebo kotelnách, kde není instalován vodovodní rozvod. Odvod kondenzátu a spalin.


V těchto případech je řešením přečerpávací stanice. Jako vhodnou náhradu doporučujeme kotle kondenzační , které mohou být instalovány s odtahem spalin do komína i přes stěnu ven. Nejběžnější sortiment je uveden v následující tabulce 2. Jak již z jeho názvu vyplývá, je to kotel , který využívá tzv. Pokud snížíme teplotu spalin v kotli pod rosný bo tzv.


Zjednodušeně řečeno, ochlazená topná voda. Spalinové systémy BRILON pro plynové kondenzační kotle BRÖTJE. Výrobce spalinových systémů SERIO si díky svým zkušenostem, perfektní kvalitě a zejména. Pokud vám dosloužil starý plynový kotel , případně z důvodu rekonstrukce potřebujete využít starý komín pro nový kotel , tak dnes už přichází v úvahu pouze kondenzační kotel. Pro tento kotel ale musíte vytvořit novou spalinovou cestu - odkouření tzn.


Všechny kondenzační kotle regulují svůj výkon modulací hořáku nebo ventilátoru. Kouřovo nebo-li odvod spalin musí být z odolného materiálu vůči kondenzátu, najčastěji z plastu. MORA-TOP HELIOS SK - jen topení, odtah spalin DO KOMÍNU. Se záměnou za nový kondenzační kotel je nutno řešit i odvod vznikajícího kondenzátu.


Vlastnosti kondenzátu jsou dány vlastnostmi spalovaného plynu, typem a provozováním kondenzačního kotle.

Pokud se podíváme na stupnici, viz obrázek, vidíme, že pH kondenzátu je v rozmezí od do 5. Kondenzát je vlastně hodně. Ozývají se také hlasy, že výměna atmosférického plynového kotle za kondenzační nebude v některých případech možná. Toto napojení však prý nelze z technického hlediska. Umístění kotle musí odpovídat projektové dokumentaci. S nuceným odtahem spalin pomocí ventilátoru, tzv.


Na odvod spalin se jako materiál používá hliník. Druhou možností pro majitele starých turbo kotlů bude řešení odvodu spalin a přívodu vzduchu jinou cestou (např. přes fasádu, světlíkem apod.). Závěsný kondenzační plynový kotel VU ecoTEC plus Závěsný plynový kondenzační kotel pro vytápění na zemní plyn s širokou modulací výkonu - 1 a vysokou účinností až 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky