úterý 21. května 2019

Chladící směs

Chladicí směsi z vody a dvou solí. Rozpuštěním množství směsi dvou solí uvedeného v tabulce ve 1gramech vody o teplotě °C se dosáhne zmenšení teploty o Δt °C. Video ukazuje, jak prostřednictvím chladící směsi vyrobené ze soli (NaCl) a drceného ledu ochladíme vodu až teplotě tuhnutí a poté pozozujeme tuhnutí vody. Připrav novou chladicí směs a využij tuto směs ke zmrazení vody.


Co je cíleVyrobení mrznoucí směsi, která ochladí vodu v nádobě k teplotě tuhnutí a dále až ztuhne na led. Teorie: V průběhu tuhnutí vody se její teplota nemění. Veškerý odběr tepla chladící směsí způsobuje změnu skupenství. This video is unavailable.


Nutnou naředit vodou dle tabulky uvedené na etiketě! Kupte si kapaliny do chladiče, antifreeze - náš eshop ProdejOlejů. Vybírejte ze široké nabídky olejů, autochemie nebo autokosmetiky.


Chladící směs

To má totiž mimo jiné i zabraňovat úniku chladící směsi, ovšem vlivem velké plochy a extrémního střídání teplot dochází k tvorbě malých prasklin. Po tomto období je doporučené chladící kapalinu vyměnit. Míchá se s destilovanou vodou tak, abyste získali směs odolnou teplotám do - až -stupňů Celsia. Chladící kapaliny jsou určené pro celoroční provoz. Výměnu chladící kapaliny odborníci doporučují každé roky.


Silničáři v zimě - zmrzlá silnice se posolí - vznikne tak chladící směs , která má teplotu tání nižší (v praxi přibližně -21°C), než čistý led a led na silnici začne rozmrzat. Aby nezmrzly pohonné hmoty v automobilech, přidávají řidiči do benzínu nebo nafty chladicí kapalinu. Z grafu je patrné, že nejnižší teplota, při které může směs vody, ledu a soli existovat, je cca −°C, a to při hmotnostním podílu kuchyňské soli přibližně.


Chladící směs

Nemrznoucí směs do chladiče. Při své cestě motorem se ohřeje teplem produkovaným při chodu motoru a následně se dostane do chladiče, kde své teplo odevzdá a ochladí se. S kapalinou do chladiče si nespojujte pouze schopnost chladit motor, ale v případě použití špatné směsi může dojít ke. Pánové, jakou dávat chladící směs ? Rox Zimní směs do chladiče Gje nízkotuhnoucí chladící kapalina na bázi monoetylenglykolu s antikorozními přísadami, vhodná zejména pro soustavy spalovacích motorů z lehkých. Primární princip je snížit bod mrznutí (v zimě) a současně zvýšit bod varu (v létě).


Do chladících kapalin jsou také přidávány pohlcovače koroze, aby chránili chladící systémy od. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu. MOTUL, Repsol, TOTAL a dalších.


Chladící směs

Směs ledu a soli má teplotu tání podstatně nižší (až -200C). ROX Zimní směs do chladiče G-70°Cje nízkotuhnoucí chladící kapalina na bázi monoetylenglykolu s antikorozními přísadami, vhodná zejm. Jak chladicí směs správně namíchat?


Jak jsme zmínili, hlavně v zimě je třeba klást důraz na to, aby byla chladicí kapalina správně namíchána. Dnes můžeme v obchodech pořídit buď směs hotovou a kompletně namíchanou, stejně jako nemusí být žádným problémem ani to, pokud si ji namícháte sami. Po světě koluje mýtus, podle kterého nemusí obyvatelé oblastí s teplejším podnebím používat tradiční chladící kapalinu, neboť nemrznoucí směs v ní obsažená je zbytečná.


Chladící směs

Dá se ale podobnému mýtu věřit, nebo si lidé jen zbytečně zahrávají se spolehlivostí a životností svých motorů? Pojďme se společně podívat na odpověď. Spolany Neratovice a vždy patřila mezi nejvýznamnější české výrobce provozních kapalin, které splňují nejnáročnější požadavky automobilového průmyslu, a také čisticích prostředků pro využití v nejrůznějších oblastech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky