pátek 6. března 2020

Tepelné čerpadlo hotjet zkušenosti

Já mám trochu lepší zkušenosti. Mám čerpadlo Hotjet 17AS, čili model, který se již nevyrábí a jedu třetí topnou sezonu. Poruchu jsem za tu dobu neměl, pouze jednou mně čerpadlo seřizovali.


Mám spočítaný bivalentní bod na -7oC a skutečně až do této teploty (možná ještě o trochu méně -asi-9oC) nepotřebuji. Myslíte si, že plynový kotel, komín, rozvody a zřízení přípojky jsou levnější, než tepelné čerpadlo ? A co teprve provozní náklady? Tam tepelné čerpadlo triumfuje a dosahuje zásadních úspor při vytápění vašich domů a firem.


Jenže pro vytápění je důležité jaké parametry má zařízení při teplotách okolo až °C což jsou průměrné teploty v topném období. Toto čerpadlo má při venkovní teplotě °C výkon jen kW. Opticky si tedy kupujete tepelné čerpadlo o výkonu kW, prakticky je ale jeho reálný využitelný výkon poloviční.


Cílem projektu je investice do nových technologií pro výrobu tepelných čerpadel za účelem zefektivnění procesů ve výrobě, zvýšení kvality výsledného produktu, snížení vstupních výrobních nákladů, zvýšení konkurenceschopnosti a schopnosti rychlé reakce na individuální poptávky zákazníků. Když zavřeme do TM dveře, tak ho vůbec neslyšíme. Je slyšet ale venku, když stojíme u toho nasávání a výfuku, takžeje určitě nemít vedle terasy.


My ji máme na druhou stranou za domem a tam už slyšet není. Když jsme TČ vybírali objeli jsme hodně různých. Testy prokázaly, že produkty dosahují úspory mezi až v porovnání s elektrickým vytápěním.


Do tohoto úsporného rozmezí se vejdou také kvalitní švédská tepelná čerpadla NIBE vzduch-voda. Dokážeme-li efektivně využít oba druhy energie, v takovém systému dosahuje tepelné čerpadlo výslednou energetickou účinnost (zhodnocení práce kompresoru) na úrovni až tedy ekonomicky velmi zajímavou hodnotu s rychlou návratností i do - let. Typické aplikace lze nalézt v průmyslu s technologiemi, z nichž část.


Jak vybrat tepelné čerpadlo. Důvodů, proč si lidé pořizují tepelná čerpadla, bývá několik, ale vždy je mezi nimi na prvním místě úspora nákladů a uživatelský komfort. Tepelné čerpadlo - zkušenosti z praxe 14. Tichý chod a sofistikovaná regulace jsou samozřejmostí. HOTJET 8ONE a 15ONE kompakt.


K dispozici také v provedení s odděleným kondenzátorem tzv split nebo speciální nádrže pro přímou kondenzaci. Zajímavé, téma je Alternativní a úsporné zdoje a téma Nejlepší tepelné čerpadlo. Nejvíc příspěvků tu má v poslední době Homola, který sděluje své zkušenosti s topením plynem v radiátorech. Odborná poradna, Abeceda tepelných čerpadel.


Získejte výhodnou cenu na montáž - resp. Pravidla použití poradny. Možnost zadávat dotazy do poradny je podmíněna dodržováním následujících pravidel:. Je to z toho důvodu, že TČ při odmrazovani používá vodu (s nemrznouci směsí) z tohoto okruhu. Není-li teplota této vody min.


C tak čerpadlo neodmrazi a bude neustále režim odmrazovani opakovat tzn. Nelze vypnout v minusovych teplotach. Podle výrobce nebylo namontováno průtokové čidlo. Nová generácia tepelných čerpadiel vyrobená použitím najkvalitnejších materiálov a osadená.


Pomocí tepelného čerpadla lze vedle vytápění také ohřívat teplou vodu pro sprchování nebo i chladit. Pro částečné chlazení domu nepotřebujete další speciální zařízení nebo rozvody. Přichlazení je možné i skrze stávající otopnou soustavu – podlahové vytápění či.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky