pátek 21. února 2020

Levná rekuperace

Rekuperace ano Za mne tedy rekuperace ano. Jen od ní očekávejte reálné. Zdravé klima ano, úsporu jistě ne. Když jsem stavěl dům v Portugalsku, tak jsem rekuperaci nepoužil.


Celou zimu je tam v noci stupňů a já spím při otevřeném okně. Existuje ovšem také rekuperace aktivní, která dokáže teplotu vzduchu zvýšit i nad původní úroveň.

Je tak v pravém smyslu slova vytápěním. Aktivní rekuperace využívá jako zdroj tepla pro vytápění i ohřev užitkové vody tepelné čerpadlo. To funguje jako „obrácená chladnička“: odebírá teplo z vnějšího. Je naprosto nezbytnou součástí všech nízkoenergetických, pasivních a tepelně izolovaných domů.


Nízkoenergetický, pasivní a tepelně izolovaný dům. Vzduchotechnické jednotky se zpětným ziskem tepla jsou vhodné pro rodinné domy, byty, kanceláře, restaurace apod. ELEKTRODESIGN ventilátory spol.


Prodej a montáž vzduchotechniky.

Potrubí, ventilátory, zpětné klapky, větrací mřížky, revizní dvířka. Realizujeme rekuperace na klíč vč. NZU), montáž vzduchotechniky, regulaci a servis rekuperačních jednotek.


Dále centrální vysavače včetně. Je tedy potřeba vždy posuzovat, co je v ceně zahrnuto. Laickým okem by se mohlo zdát, že rekuperace může být velmi levná. Je sice pravdou, že cena rekuperačních jednotek na českém trhu začíná řádově na několika tisícikorunách, ale vězte, že do běžného domu kvalitní systém s rekuperací levněji než zhruba za 100.


DŮLEŽITÉ - MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ. Vážení obchodní partneři, dovolujeme si Vás informovat o mimořádném opatření naší společnosti KLIMALAND s. Preventivním opatřením, které začne platit od pondělí 16. Momentálně mě napadá buď se úplně vykašlat na formy rekuperace a nainstalovat 2-klasické větráky za směšnou cenu. Anebo nějaká velice levná rekuperace (umistitelná na mráz do podkroví) a několik metrů vzduchového potrubí - ale tady bych se asi do levného řešení nedostal.


Vítáme Vás na stránkách Nafta Kadlec. Naše společnost Vám nabízí jen ty nejkvalitnější služby v daném oboru. Neváhejte a využijte našich kvalitních služeb, přijeďte si natankovat nebo si objednejte dopravu. Pasivní dům - svépomocí jak na to.


Budeme se soustředit na různé vychytávky a odprostíme se od zažitých metod a produktů, které těží z neznalosti investorů, stavebníků a bohužel i projektantů. Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Vozidla pro další léta splňují všechny nejvyšší standardy bezpečnosti, mají kompletně nový interiér, trakční motory s možností rekuperace a moderní řídicí systém. Vybírejte si Klimatizace podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Připravujeme pro Vás doporučení pro odběr elektřiny i ve Vaší firmě, nebo domácnosti.


Pěčlivým porovnáním všech dodavatelů, Vám nabídneme odběr elektřiny, který se Vám rozhodně vyplatí. Proč platit víc, když nemusíte, ze všech stran slyšíte o úsporách za elektřinu jak ve firmách tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky