středa 26. června 2019

Odvod spalin od plynového kotle

Jak odvádět spaliny od plynového kotle. Mám odvod spalin 80mm potrubím zasekaným ve stěně domu. Ale je vedeno v 110mm odpadní trubce. Každý plynový kotel musí být osazen odtahem spalin , neboli odkouřením. Systémy odkouření dodáváme v několika typových provedeních.


K odvodu spalin se jako materiál používá polypropylen, který je odolný vůči kyselému kondenzátu a je dobře tvarovatelný pro.

Odtah spalin z kotla bude vedeny cez stenu smerom von, nie cez strechu. Mohli by ste mi prosim poslat cenovu ponuku? Platí také pro odvod spalin venkovní stěnou do volného ovzduší.


Se záměnou nekondenzačního plynového kotle za kondenzační je spojena nutnost řešit odvod kondenzátu z kotle do kanalizace. Kondenzační kotel má vždy odvod kondenzátu přes sifon bránící úniku spalin do okolí. U kotlů zejména v domácnostech je jako jednoduché může jevit zavedení kondenzátu do splachovací nádržky klozetu.


V článku jsou rozebrány provozní a hygienické souvislosti. Vám provedení turbo ? Před rozhodnutím zda ano doporučuji zhlédnout toto video.

Odvod spalin stěnou fasády do volného ovzduší může být navržen a proveden v případech, kdy jsou splněny následující základní podmínky: a) vyústění spalin od spotřebičů do jmenovitého výkonu kW (obvykle podokenní topidla WAW) – min. Potrubí a kolena pro odvod spalin jsou konstruována pro rychlé a snadné připojení všech typů kotlů ke komínu. V následujících řádcích je shrnuto několik základních informací o kotlích, které by vám mohly pomoci vybrat si kotel odpovídající potřebám vytápění vašeho rodinného domu.


Provoz nezávislý na vzduchu místnosti s přívodem spalovacího vzduchu přes mezikruží vnějším pláštěm se milionkrát osvědčil. Tento způsob provozu je nevyhnu-telný v případě, že má budova neprodyšnou obálku. Závěr ke stanovisku k provádění kominických revizí u odkouření turbo kotlů a kondenzačních kotlů firmy Vaillant (dle Společenstva kominíků ČR), ale i kotlů od jiných certifikovaných výrobců s odvodem spalin je následující. Vzhledem ke skutečnosti, že odvod spalin (odkouření) kotlů je certifikován společně s kotlem, není nutné provádět na toto odkouření. Existují varianty s odkouřením do komína, kdy spaliny automaticky odcházejí do komínové šachty, která musí být speciálně vyvložkována a schválena.


Plynové kotle s ohledem na odvod spalin dělíme do dvou kategorií. Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem. V tomto případě jde o takzvaný turbo.


V jedné komínové tvárnici má zabudovány dvě, respektive tři šachty. V jedné se nachází keramická vložka pro napojení plynového kotle. Ve druhé je zabudována vložka pro odvod spalin od plynového kotle. Ještě v minulém roce nabízela společnost Schiedel komín Kombigas s plastovou vložkou.


Ta je letos nahrazena inovovanou. Zplodiny jsou odváděny samostatnou trubkou. Trubka od kotle prochází půdním prostrrem a je přes střešní průchodku vyústěna na střeše domu.

Tuto revizi potřebujeme ke lolaudačnímu řízení týkajícího se půdní vestavby. Během provozu kondenzačního plynového kotle se využívá spalné teplo ze spalin , které by jinak odcházelo nevyužité. Protože moderní kotle vynikají i tichým provozem, konkrétní umístění kotle v bytě tak většinou určuje možnost napojení na odtah spalin a přívod vzduchu.


Při umístění přímo v interiéru bytu je možné pro obojí využít komínovou šachtu a použít dvojité polypropylenové trubky , tzv. Jejich velkou předností je bezpečnost, protože mají komínový termostat, takže ve chvíli, kdy dojde k poškození komínu, jsou vyřazeny z provozu. Kotle jsou určeny jen pro spalování zemního plynu a odvod spalin lze provést pouze do komína, což může být někdy trochu limitující.


Na druhou stranu to vyváží vysoká. Jako vhodnou náhradu doporučujeme kotle kondenzační, které mohou být instalovány s odtahem spalin do komína i přes stěnu ven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky