pátek 7. června 2019

Kotle na drevo

Kotle na drevo

Kedysi najpoužívanejším typom kotla bol kotol na drevo. Neskôr sa hlavne kvôli cene, účinnosti alebo nutnosti skladovacích priestorov na palivo začali viac využívať iné kotly na tuhé palivá (uhlie, koks, brikety, …) a plynové kotly. Kotly na drevo však nie sú na ústupe. Samostatnou kategorií jsou pak zplyňovací kotle na dřevo. Kotle okolo kW pořídit lze, např.


Podívejte se na aktuální cenu kotle DAKON DOR F kW. H4EKO-D jsou novinkou na trhu. Velká násypná šachta umožňuje spalovat velký objem paliva a zaručuje tak dlouhou dobu hoření. Jeden z nejdůležitějších faktorů při výběru kotle na kusové dřevo je výběr optimálního výkonu. Výkon kotle by měl odpovídat velikosti tepelných ztrát objektu, které Vám přesně vypočítá projektant.


Zde platí jednoznačná zásada. Pořídit si kotel, který bude topit převážnou dobu topné sezony na jmenovitý. Na našich stránkách jsou kotle na tuhá paliva rozděleny na kotle s ručním přikládáním a na automatické kotle. U klasických kotlov na drevo externý zásobník nie je potrebný, prikladá sa ručne priamo do kotlovej pece. Energetickým zdrojom je drevo , ktoré sa v kotle premieňa na teplú vodu rozvádzanú do rozvodov kúrenia.


Zplynovací kotel na dřevo - typ DCxxS(X) Ekologické zplynovací kotle na kusové dřevo. Jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle , nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Obsluha kotle je pak omezena na nastavení požadované teploty v místnosti nebo teploty vody v otopném systému a na občasné doplnění zásobníku paliva.


Většinou je však kusové palivové dřevo používáno jako doplňkové palivo a primárně se jedná o kotle na uhlí nebo peletky. Podle způsobu spalování se kotle dělí na prohořívací, odhořívací a zplyňovací. Za trend se považují zplyňovací kotle. Na dřevo stejně jako na uhlí musíte mít zase místo, kam dřevo uskladníte.


Tyto typy kotlů dosahují. Zvláště pokud budete mít dřeva hodně, potřebujete na to velký prostor. Dřevo by se mělo uchovávat v suchu, jelikož pokud budeme topit. Pokud máte speciální požadavek, tak bezplatně poradíme s výběrem kotle. Nabízíme i montáž kotle a celých kotelen v ČR.


Elektromechanická - reguláciu výkonu vykonávame vzduchovou regulačnou klapkou ovládanou regulátorom ťahu, typ FR 12 ktorý automaticky podľa nastavenej výstupnej teploty vody (- ° C) otvára či zatvára vzduchovú klapku. Mají shodné připojovací roz měry jako kotle řady H414a H424. Kotol na kusové drevo Pri zohľadnení celkovej investície je pri súčasných cenách energií vykurovanie drevom hospodárnou alternatívou. Splyňovací kotol na drevo poskytuje dlhé prikladacie intervaly, zároveň patrí medzi cenovo atraktívne kotly na drevoplyn. Vyrábíme a dodáváme kvalitní kotle na pelety, zplyňovací kotle na dřevo a interiérové kotle (krbová kamna s výměníkem), které patří ke špičce na Evropském trhu.


Kotle na drevo

Naše kotle vynikají nejen automatickou obsluhou, vysokou technickou úrovní, bezkonkurenční životností, ale hlavně minimálními provozními náklady. Spolupráca horáka na všetky typy peliet s kotlom na drevo. V posledných rokoch sa hlavne po nedávnej “plynovej kríze” dostávajú znova do popredia kotly na drevo spolu s kotlami, ktoré využívajú ako zdroj paliva takzvané nové zdroje energie. Jedná sa napríklad o kotly na pelety, alebo kotly na brikety inak známe aj ako splyňovancie kotle , prípadne kotle na biomasu. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Kotel VERNER V25D je klasický pyrolytický (zplyňovací) kotel 5. Verner V25D Kotol na drevo.


Vnitřní stěny kotle jso. Firma vyrábí teplovodní kotle na kusové dřevo, kombinované kotle dřevo - elektřina a kotle s automatickou podávkou paliva na pelety a hnědé uhlí O2. Naše kotle na tuhá paliva jsou spolehlivým a úsporným zdrojem tepla, na který se díky dlouhé životnosti a vysoké kvalitě můžete skutečně spolehnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky