úterý 11. června 2019

Ekvitermní vytápění

Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota. V článku je popsána možnost využití ekvitermní regulace v systémech vytápění a ohřevu teplé vody. Popsány jsou dále funkce ekvitermních regulátorů. Při využití ekvitermní regulace vytápění není většinou potřeba příliš vysoká teplota otopné vody. Je to dáno tím, že skutečně mrazivých dnů, kdy je potřeba velký výkon vytápění , je jen několik do roka.


Ekvitermní vytápění

Nižší teplota otopné vody nejen znamená úsporu paliva a tedy i nižší náklady na vytápění , ale také. Naše společnost se zabývá výrobou regulace pro ekvitermní vytápění již řadu let. Pro řízení vytápění rodiných domů s kotlem podporující komunikaci OpenTherm. Výhody: Kompaktní provedení. Optimalizace parametrů kotle.


Snižování počtu startů hořáku plynulým řízením výkonu. Komfortní příprava TUV s integrovanou legionelní funkcí. Integrovaná ekvitermní regulace s vlivem teploty prostoru. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Využití ekvitermní regulace vytápění s nižší teplotou otopné vody, úsporou paliva a nižšími náklady na vytápění je velmi vhodné nejen pro plynové kondenzační kotle, ale také pro tepelná čerpadla, které nabývají stále na větší oblibě.


Ekvitermní vytápění

A pak, podle předepsaného výkonu čerpadla (aneb v soustavě kolujícího množství vody) má při dané stavební konstrukci to podlahové vytápění v projektu uvedený výkon. V takovém případě řídicí jednotka nastavuje potřebnou teplotu otopné vody ve směšovači. Právě v bytových domech může být efekt ekvitermní regulace vytápění poměrně vysoký.


Regulátor SMILE se konfiguruje prostřednictvím parametrů, které jsou přímo přístupné v menu regulátoru. Ekvitermní regulátor SMILE je konfigurovatelný regulátor s mikroprocesorem a velkým podsvíceným displejem. Touto regulací se osazují rozdělovače topných okruhů, ke kterým se připojují jednotlivé okruhy teplovodního podlahového vytápění. Takto instalovaná regulace je skryta.


Představte si, že se vracíte z několikadenní zimní dovolené. Topení jste samozřejmě stáhli, aby se netopilo po celou dobu zbytečně. Ekvtermní regulace totiž sleduje, na rozdíl od prostorové regulace, také vnější teplotu, podle které následně plynový kotel zvyšuje nebo snižuje výkon a tudíž i teplotu uvnitř. Press Fitting System - potrubí a press fitinky z uhlíkové a nerez oceli Magnetický filtr IVAR.


Naopak při vytápění infrapanely konvekční proudění vzduchu v místnosti není tak vysoké jako u vytápění radiátory – místnost je vytápěna primárně infrapanelem, a tak rozdíl mezi podlahou a stropem bývá do 1° – 2°C,“ vysvětluje Pavel Charvát ze společnosti USby. Místnost se vytápí rovnoměrně, není tedy. Pro obvyklou činnost řízení vytápění pomocí ekvitermní regulace nejsou tyto termostaty nutné.


U řídících jednotek, využívajících elektrokotle jako bivalentního zdroje, lze také použít kotel plynový. Regulace teplovodního nebo elektrického topení české firmy BMR vyniká vysokou úsporou, spolehlivostí a snadným ovládáním. Jako jediný výrobce nabízíme tiché polovodičové spínání u centrální regulace elektrického topení s životností přesahující let. Pro každý vytápění objekt je tak třeba před zprovozněním tohoto typu regulace propočítat tepelné ztráty sestavit individuální ekvitermní křivku. Pokud ekvitermní regulaci využíváte a teplota v místnostech vám kolísá, je to s velkou pravděpodobností způsobeno právě špatným nastavením ekvitermní křivky.


Teplovodní podlahové vytápění je nízkoteplotní, ekonomicky úsporný a esteticky nerušivý otopný systém. Ekonomii provozu podlahového vytápění lze významným způsobem pozitivně ovlivnit kombinací s nízkoteplotními zdroji, jako jsou např. V programovém nastavení řídících jednotek najdete například: letní režim, útlumný režim, časové nastavení a mnoho dalších funkcí. Využitím principu přenosu tepla sáláním je možné. Tímto způsobem se spotřebuje méně energie na vytápění při venkovním ochlazení a nebo naopak nebudeme zbytečně vytápět dům, pokud se venkovní teplota zvýší.


Regulátor MiGo má integrovaný indikátor aktuálního provozního stavu, který vás upozorní na důležité události. Pokud se objeví nestandardní stav kotle nebo. RVS jsou regulátory určené k řízení sestav technologie vytápění , jako jsou kotle a jejich kaskády, tepelná čerpadla, solární panely, akumulace, ohřev teplé vody, bazénu, topné okruhy s radiátory, okruhy pro VZT, okruhy chlazení, podlahové topení a další.


Kotel je vybaven ekvitermní regulací s venkovním čidlem teploty (když je venku zima, automaticky se zvýší výkon a naopak). V obýváku je navíc klasický krb, kterým si občas jen tak přitopíme. Lokální ovládání - RADIÁTOROVÉ VYTÁPĚNí Bezdrátový systém Příslušenstv í. Ovládání KOTLE Ovládání pomocí internetu Bezdrátový systém Drátový systém Ekvitermní termostaty Termostaty s OpenTherm komunikací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky