čtvrtek 12. prosince 2019

Litinové radiátory výkon

Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru, který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Litinové žebrové radiátory , neboli litinové článkové radiátory jsou na našem trhu nejdelším účastníkem.


Jejich odhadovaná životnost je - let. V rámci výrobního procesu a jejich konstrukce se tyto radiátory nechají uzpůsobit dle potřeby na jednotlivý počet požadovaných litinových článků a to dodatečným přidáním, nebo jejich odebráním.

Litinové radiátory mají díky své mohutné konstrukci větší vnitřní objem než panelové radiátory. Proto je pro ohřev litinového otopného tělesa zapotřebí více energie než pro ohřev panelového. Na druhé straně lze říci, že tuto nevýhodu litinové radiátory kompenzují díky výrazně delšímu sálání resp. Kvalitní litinové radiátory. Přijďte se podívat na litinové radiátory v PRAZE a BRNĚ.


Poradíme Vám s výběrem vašich nových litinových radiátorů. Doprava zadarmo po celé ČR. Litinový radiátor ve dvou variantách: stojící na podlaze nebo namontován na zdi.

Společnost VIADRUS vyrábí litinové radiátory jak v klasickém, tak i moderním designu tzv. Radiátory Kalor jsou nejznámější a nejrozšířenější variantou klasických litinových otopných těles. Tento typ radiátoru je díky standardizované rozměrové řadě bez problémů použitelný na výměnu nebo doplnění otopných těles při rekonstrukci starších topných systémů. Proto dbejte na to, aby zdi, na kterých budou radiátory zavěšeny byly z pevného a plného zdiva nebo v případě varianty s nožičkami byly podlahy dostatečně silné.


Z tohoto důvodu nejsou konzoly na zeď v. KORADO je přední výrobce těles pro ústřední vytápění (radiátorů). Vyrábíme desková otopná tělesa RADIK, trubkové radiátory KORALUX a designové otopné stěny KORATHERM. Dnes se jedná již o zastaralý typ radiátoru.


Vyskytoval se především v minulém století. Jedná se především o žebrové radiátory , které byly z litiny. Tyto radiátory obsahují 3x více vody než radiátory deskové, v praxi to znamená, že se pomalu nahřívají, ale také pomalu ochlazují. Stěžejními prvky nabídky VIADRUS jsou litinové kotle na tuhá paliva, plynové a olejové kotle s litinovým výměníkem a litinové radiátory. VIADRUS je rovněž jedním z vedoucích výrobců litinových radiátorů v klasickém, moderním i retro provedení.


Vysoký výkon radiátoru, dlouhodobá životnost litiny a kvalitní provedení radiátoru zaručuje tepelný komfort pro několik generací. Staré litinové radiátory sice nejsou ideální, ale dobře rozumím obavám, že investice do nových radiátorů může být nenávratná. Navíc samotné nové radiátory bez dalších investic do kvalitní regulace nemají smysl.

O životnosti plechu ani nemluvím. Vše záleží na místních podmínkách. Topení s velkou setrvačností. Můžou se vyrábět v různých barevných variantách. Mají volitelné příslušenství.


Obě varianty využitého materiálu jsou srovnatelně energeticky náročné, trochu odlišně však pracují s teplem. Ocelové radiátory vytvoří v místnosti subjektivní pocit tepla téměř okamžitě. Stejně tak rychle však tento dojem zmizí, pokud radiátor vypnete. Radiátory jsou zařízení, které slouží k ohřívání vzduchu v místě jejich instalace.


V naší nabídce najdete kvalitní radiátory deskové, koupelnové a žebrové různých provedení a barev, včetně ručních a termostatických hlavic, ventilů a šroubení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky