pátek 15. května 2020

Topná rohož pod dlažbu

Dále nesmí být pokládána pod zdroje tepla (např. krbové vložky, krby, kamna apod.). Topnou rohož klademe na čistý, nezaprášený napenetrovaný podkla nejčastěji na beton, anhydrit, starou dlažbu nebo izolační desky F-board (viz. Skladba podlahy). Po nalepení topné rohože na podklad a zasunutí přívodního tzv.


Stavební směsi pro podlahové topení ) nebo. Topná podlaha dosáhne požadované teploty v závislosti na konstrukci. V případě, že je topná rohož nainstalována pod dlažbou do flexibilního tmelu na tepelně izolovaný betonový podklad dosáhne teploty podlahy °C při teplotě prostoru °C asi za 5hodiny. Dokonale se topná rohož hodí při rekonstrukci bytového jádra - protože je velmi tenká (mm) tak nenavyšuje stavební výšku podlahy! Instalace je velmi snadná, lze ji zvládnout svépomocí.


Zkrácená topná rohož pod dlažbu a tvrdé krytiny (kámen apod.). Topná rohož se pokládá přímo pod dlažbu do tenké vrsvy flexibilního lepidla. Dvoužilové provedení pro snazší instalaci. Při pokládání rohože odpadá nutnost vracení se studeným koncem na začátek napájení. Samolepicí topná rohož pro podlahové topení s nízkou konstrukční výškou pro instalaci přímo pod keramickou dlažbu či přírodní kámen.


Podložkou pro teplou podlahu je mřížka ze skleněného vlákna s tenkým elektrickým kabelem, který je k němu připojen. Vzhledem k jemnosti oka nevyžadují topné rohože další podlahové potěry a vlnitý kabel rovnoměrně zahřeje celý povrch pod povrchem. Jsou tvořeny topným kabelem, který je fixovaný na síťovanou tkaninu, což umožňuje jednodušší instalaci.


Velkoplošné topné systémy vytvářejí lepší rozložení teplot ve vytápěném prostoru. Kromě prezentace výrobků společnosti FENIX a představení jednotlivých členů skupiny si tak montážní firmy, ale i další zájemci o elektrické topné systémy mohou prohlédnout například postup instalace topné rohože ECOFLOOR pod dlažbu s bezdrátovou regulací Watts. Ideální do koupelny pod dlažbu a tvrdé krytiny.


Topná rohož pod dlažbu

Jedná se o soupravu, která obsahuje elektrickou topnou rohož LDTS vhodnou do prostor se zvýšenou ochranou (koupelny, umývárny, prádelny apod.), digitální termostat s podlahovým čidlem a ohebnou instalační trubku tzv. Díky deskám F-BOARD tak dochází nejen k podstatně rychlejšímu náběhu podlahy na komfortní teplotu, ale také ke snížení nákladů na provoz podlahového vytápění. Jeden studený konec (dvoužilový systém). Rastrová síťka topných rohoží umožní dokonalé přilepení k podlaze. Rohož je vhodná především do tmelu pod dlažbu , možná je i instalace do betonové desky nad tepelnou izolací (polystyrenem).


Na rohože je v souladu se záručními podmínkami standardně poskytována záruka let nově také doživotní záruka. Ideálně se hodí jako ohřev plochy se zvláštním důrazem na vytápění podlahy. Montáž je velmi snadná, lze ji zvládnout jednoduše i svépomocí. Ze studené dlažby během několika málo minut vytvoří příjemně nahřátou podlahu.


Topná rohož pod dlažbu

Topnou rohoží získáte nejen zdroj komfortního tepla od podlahy, ale v přechodových měsících (podzim a jaro) mohou plnit funkci hlavního zdroje tepla (např. „přitopením“ v podvečer). Topné rohože jsou ideální jako doplňkový zdroj v bytech nebo domech. Instalují se pod betonovou, anhydritovou podlahu, pod dlažbu nebo pod lino, marmoleum či vinylovou podlahu. Hlavní výhodou topných rohoží je snadná instalace (možné svépomocí), rovnoměrný výkon při vytápění, ekonomický provoz a příznivá pořizovací. Maximální konstrukční výška včetně dlaždic je mm.


Samolepicí, mm silná dvoužilová topná rohož k přímé instalaci pod keramickou dlažbu nebo přírodní kámen. Rohož má jeden připojovací vodič délky 3m Rohože CM Ultratenké topné rohože z dvoužilového kabelu (ø7-9mm). Drátěná dvoupatrová rohová polička k vaně a do sprchového koutu.


Tato topná rohož je určena k přímému podlahovému vytápění místností s instalací pod dlažbu , keramiku nebo kameninu. Nabízíme Vám tři různé typy podlahových fólií, HML dvoužilová topná rohož pod plovoucí podlahy, HM dvoužilová odporová topná rohož a TR1-S jednožilová odporová topná rohož. Regulace elektrického topení je velmi efektivní, řeší ji termostat.


Zdravím, chtěl bych si doma v paneláku položit topnou rohož a na ní dát keramickou dlažbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky