úterý 28. ledna 2020

Výměník tepla voda voda

Výměník tepla voda voda

Výměník pára- voda nesmí být instalován do sítě, kde je použit systém regulace zaplavováním výměníků. Typickými příklady jsou odlišné teplonosné látky (nemrznoucí kapalina - voda , otopná voda - teplá voda , centrální zásobování teplem - topná voda v objektu, apod.) nebo odlišné tlakové poměry v jednotlivých okruzích (centrální zásobování teplem až bar - otopná soustava max. bary). Doporučujeme umístit těsně před výměník odvzdušňovací ventil a přerušovač vakua (zavdušňovač). Neodvodněná pára na vstupu do výměníku způsobuje erozi rozváděcích kanálů desek.


Jiná varianta je výměník pro byt nebo funkční jednotku nebo centrální příprava teplé vody plynovým nebo elektrickým ohřívačem nebo teplá voda z akumulačních nádob, které jsou součástí systému s kotlem na biomasu, tuhá paliva nebo systému se solárními kolektory nebo tepelným čerpadlem. Voda - voda : ohřev TUV, topení Široký rozsah velikostí výměníků SWEP umožňuje nalézt ekonomickou volbu pro zapojení do ohřevu TUV, pitné vody a vytápění. Zdrojem tepla bývá kotel, tepelné čerpadlo, solární panel.


Oddělovací výměníky tepla. Pro oddělení TČ od studny, vrtů, potoků a podobně se používají oddělovací výměníky. Je to klasický deskový pájený výměník pro malé výkony, nebo pro menší výměníkové stanice tepla , ohřev TUV, ap.


Výměník tepla voda voda

Náhrada za Alfa Laval CB2 Alfa Laval CB2 Alfa Laval CB2 Alfa Laval CB3 Danfoss XB 10. Výměník (přesněji tepelný výměník ) je zařízení, které slouží k výměně energie mezi soustavami a objekty o různých parametrech. Výměníková stanice je součástí areálů továren a sídlišť.


Zajišťuje distribuci tepla pro vytápění objektů a ohřev teplé vody. V takovém případě mluvíme o nepřímo výhřívaných zásobnících teplé vody. Jelikož primární zdroj energie pro ohřev vody je voda , která cirkuluje v ústředním topení, nelze je použít úplně všude. Při pořizování výměníku tepla pro ohřev bazénů je nutné zvážit, jaká voda v bazénu bude a podle toho zvolit typ. Pokud se bazénová voda nečistí chlórem a neobsahuje sůl, pak je nejvhodnější použít kompaktní deskový výměník SWEP typ voda - voda.


Výměník tepla voda voda

V zásobníku je integrovaný výměník tepla , jímž proudí studená voda. Z akumulační nádrže vychází jako předehřátá teplá voda , která proudí dále do zásobníkového ohřívače. Výměník tepla vzduch- voda , využívá princip tepelné vodivosti a odstraňuje teplo z rozváděče.


Výměníky tepla od MKS nevyžadují rutinní údržbu a mají vysoký chladicí výkon při kompaktních rozměrech. Nyní lze dosáhnout tepelné účinnosti až kW, a sice pro téměř jakoukoliv kvalitu spodní vody. Zdroj tepla může být jak vysokoteplotní (klasický kotel na plyn, elektro, na pevná paliva apod., popřípadě sluneční kolektory), tak i nízkoteplotní (např. tepelné čerpadlo země - voda , sloužící pro vytápění domu). Výměník je vybaven přírubami pro vstup a výstup pracovního média,hrdly pro cirkulaci a odvzdušňovacím ventilem. Výměník je předimenzován tak, aby co nejvíce využil nízkopotenciálového tepla.


Například při teplotě nasávaného teplého vzduchu °C má vý− stupní voda teplotu °C. Vlastní výměník tepla je navi− nut z umělohmotových trubiček. Deskový výměník tepla je určen pro široké použití v průmyslu (olejový chladič olej- voda , chladicí věže), potravinářství a zejména pro výměníkové a předávací stanice tepla. K použití v náročných průmyslových podmínkách. Je vhodný pro agresivní média.


Komfortní možnosti montáže a flexibilní možnosti připojení vody. Online výpočet výměníku tepla pro vytápění. Vložíte-li projektovaný výkon a teploty do formuláře, program orientačně spočítá potřebný počet desek pro zvolený model výměníku tepla. Výstupem jsou i průtoky a tlakové ztráty.


Bazénový výměník je potřeba vybrat podle velikosti a objemu bazénu. Udávané výkony bazénových výměníků jsou počítány pro vnitřní nebo pro zakryté venkovní bazény.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky