pátek 10. ledna 2020

Výkon radiátoru výpočet

Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru , který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Výpočet výkonu radiátoru je nezávazný.


Výkon musí být takový, aby např. Ten výkon musí dodat radiátor.

Ten má taky svůj tepelný odpor, měl by být někde v katalogovém listu. Dodaný výkon je daný zase rozdílem teplot ( radiátoru a místnosti) a tepelným odporem radiátoru. Podle teploty vody si vyberete. Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami.


Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu. Tedy pokles výkonu o. Je zapotřebí přesného výpočtu omezovače průtoku a regulátoru Δ.

On to vlastně není úplně výpočet , spíše návo jak na to. Přesně vám to spočítá jen projektant. Ale můžete to zkusit i bez něj. Kromě stejných informací jako u kalkulačky byste měli také vědět, jaký je tzv.


Poradce pro výběr radiátoru a kalkulačka výkonu Užitečné pomůcky společnosti Laurens, které vás provedou nabídkou radiátorů a vyberou ten správný. Expozici designových radiátorů Laurens můžete shlédnout na letošním ročníku veletrhu FOR ARCH, který se koná 21. Přepočet tepelných výkonů podle uživatelem definovaných parametrů (teplota v místnosti, teplotní spá rozměry a tepelný výkon tělesa). Uživatel si může vybraný model tělesa uložit do databáze, se kterou může dále pracovat. Volba výkon tělesa změřen při určuje podmínky, při kterých je tepelný výkon udáván v podkladech výrobce.


V závislosti na zadaném teplotním spádu se počítá s aritmetickým nebo logaritmickým rozdílem teplot. Vědu lze dělat ze všeho. I z obyčejného výpočtu radiátoru. Pro optimální účinnost KK je dobré mít nízký teplotní spá nejlépe na hranici pro podlahové topení.


Když se podíváte na tabulku výkonů radiátorů třeba od Korada, tak tam si vyberete teplotní spád a velikost radiátoru zvolíte podle potřebného výkonu. Odpověď na tuto otázku ale není jednoduchá.

Pro správný výpočet je totiž nutné přihlížet k několika faktorům. Proto jsme pro Vás připravili orientační vzoreček pro výpočet požadovaného tepelného výkonu. Po přepočtu na požadovaný výkon pro ohřev výsledná hodnota je rozdělena v síle jedné sekce (je to uvedeno v zadávací dokumentaci). Obecně platí, že čím nižší teplotní spá tím nižší výkon radiátoru.


Dobrý den, chystam výměnu radiátorů v bytě o velikosti 43m2. Je pro výpočet výkonu nějaký jednoduchý orientační vzorec? A s jakými náklady mam přibližně počítat?


Bude se jednat o plechové deskové radiátory - značku vybranou nemam, rád bych nějaké lepší. Jednoduchšie je zistiť ho zo staršej katalógovej dokumentácie. Firmy realizujúce projekty resp. PRVN tieto údaje obvykle majú k dispozícii.


Skúste sa obrátiť na niektorú z nich. Pre názornosť bolo by vhodné prihodiť sem foto tohto vykurovacieho telesa. Odpovědi na témata nejsou právně závazné! Topný výkon je pak zvláště u větších místností vhodné rozdělit na více zdrojů tepla, tzn. W instalovat raději dvě topidla o výkonu 750W.


Distribuce tepla je tak rovnoměrnější, což přispívá k dobré tepelné pohodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky