pátek 21. prosince 2018

Topení akumulační nádrž

Topení akumulační nádrž

Na podlahové topení umíme napojit jakýkoli zdroj tepla. Krb, kotel na tuhá paliva, solární systém, tepelné čerpadlo či cokoli si budete přát. Akumulační nádrže, které. Pracuje na principu ukládání nabytého tepla pro pozdější upotřebení, aniž by musel být v provozu hlavní zdroj.


Topení akumulační nádrž

Nádrž je tak velmi efektivním pomocníkem pro vytápění jak domácích, tak firemních prostorů. Male video predstavujici zakladni principy akumulacni nadrze, tento priklad zobrazuje akumulacni nadrz LMT pripojenou v klasickem prostredi rodinneho domu k radiatorum, TUV, kotli na tuha paliva. Kombinovaná akumulační nádrž s ohřevem vody se může stát jakýmsi centrem celé technologie, které soustředí všechny tyto zdroje a dodává energii jak pro vytápění, tak pro přípravu teplé vody určené k okamžité spotřebě.


Postará se nejen o ekologičtější provoz vaší domácnosti, ale také o delší život kotle , zvýšení účinnosti solárních systémů a tepelných čerpadel. Hledáte způsob, jak využít teplo na maximum? Máte doma krbová kamna či solární systém? Pak se bez akumulační nádrže zajisté neobejdete.


Kromě ekologičtějšího provozu vaší domácnosti se postará také o prodloužení životnosti kotle, zvýšení účinnosti solárních systémů a tepelných čerpadel i optimální spalování v kotli na tuhá paliva. Tato nádoba umožňuje napojení na více tepelných zdrojů, např. MAGNAD lze, za příplatek 2. Záruční doba na všechny akumulační nádoby je měsíců.


Vhodně zvolená akumulační kamna mohou po celý den zajišťovat účinné topení s postupným uvolňováním. Podle Petra Holubce ze společnosti PRE je akumulační vytápění vhodné všude tam, kde není například plyn a chceme si zajistit relativně snadné a čisté vytápění. Umožnují zlepšení pružnosti topného systému a optimální chod zdroje na príznivé provozní teplotě. Je-li nádrž plně nabitá, je nutno kotel odstavit a nějakou dobu (např. den) vytápět teplem z akumulační nádrže. Po vyčerpání tepla v nádrži kotel znovu uvedeme do provozu.


Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Dodáme Vám jakoukoliv akumulační nádrž ze sortimentu firmy Regulus, pro nabídku pište nebo volejte. Kotlem si natopíte veliké množství vody a tu používáte k topení či ohřevu TUV v době když zrovna netopíte. Vhodné pro zapojení se zplyňovacími kotly všech typů od výkonu kW. Možno kombinovat sestavy s připojením vedle sebe i za sebou.


Prodám akumulační nádž 4m3. Byla zazděná a používala se jako akumulační nádrž ke kotli na tuhá paliva. Z přední a zadní strany jsou šroubovací víka, jestli je těsnění pod nimi stále funkční nevím.


Je několik let nepoužívaná a tak. Druhá část z dílu stavba komína, bylo potřeba navázat na druhé pokračování a to tím, že usadíme akumulační nádrž , krbový kotel Verner a vše propojíme tak, aby to fungovalo. Pro ohřev teplé užitkové vody můžeme použít kombinovaný bojler, nebo akumulační nádrž s měděným průtokovým ohřívačem.


O toto mi jde, teď v přechodovém období nádrž nepotřebuji. Zatopím na hodiny, je teplá voda a to stačí. Jedinný menší zádrhel může nastat na prvopočátku topení , kdy je v aku studená voda, čili aku není nabitá a my máme současně potřebu topit. Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku. Mnohé firmy zapojují do okruhu tepelného čerpadla akumulační nádrž.


Zdůvodňují to především nutností zabránění častému zapínání a vypínání kompresoru tepelného čerpadla. V naprosté většině případů, ale akumulační nádrž není nutná, často je i škodlivá. Ahoj, ráda bych oživila diskuzi.


Zvažuji koupi akumulační nádrže. Bohužel, prozatím poměrně dost tápu a nabídka mi to moc neusnadňuje. Jaký je rozdíl mezi aku nádrží a aku nádrží se zásobníkem?


Ráda bych se dopracovala s vytápěním na úroveň, kdy nádrž zvládne bez zatopení v krbu vytápět dům (1m2) cca dny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky