středa 16. června 2021

Zvlhčení vzduchu

I tímhle způsobem se dá zvýšit vlhkost vzduchu v domácnosti. Proto zkuste třeba místo pečení (při kterém se naopak vlhkost vzduchu snižuje) raději vařit. Nezavírejte rychlovarnou konvici. Intenzivního zvlhčení dosáhnete převařením vody v rychlovarné konvici. Po vypnutí odklopte víčko a postavte ji poblíž středu.


Pokud zvlhčovače vzduchu kupujeme, doporučuji dobře si rozmyslet, kde a jak často ho budeme používat. Jestliže to bude každý den, je z ekonomického hlediska rozhodně výhodnější ultrazvuková varianta. Počáteční investice je sice vyšší, ale vzhledem k tomu, že příkon těchto přístrojů bývá jen něco kolem W. Vlhkost vzduchu má vliv i na naše okolí a tepelnou pohodu. I když se teplota ve skutečnosti nezmění ani o jeden stupeň, čím vlhčí vzduch nás obklopuje, tím na nás působí tepleji.


Velmi suchý vzduch například. Také doma v zimě pokašláváte, zatímco v létě jste fit? Možná za to může příliš suchý vzduch.


Zvlhčení vzduchu

Ideální vlhkost vzduchu by se měla pohybovat okolo až. Trápí vás kašel, škrábání v krku, ucpaný nos, suchá kůže, popraskané rty a únava? Zvláště v zimních měsících vlhkost klesá a způsobuje potíže. Astmatikům může zvlhčení vzduchu opravdu hodně ulehčit život. U alergiků platí samozřejmě totéž – vlhký vzduch usnadňuje dýchání a pomáhá redukovat kožní problémy.


Jenže zároveň platí i jiná věc, zvlhčovače vzduchu víří prach. Ve vodě mají tendenci se usazovat mikroorganismy, roztoči nebo výtrusy. Přes zimu, kdy se dost topí a minimálně větrá, je to problém. S jarem zase začínají mít potíže alergici, protože vzduch není tak vlhký jako v zimě.


Suchého vzduchu se samozřejmě nezbavíme jen tak, ale můžeme ho účinně zvlhčovat. Způsobů je hned několik. Jaká je správná vlhkost vzduchu ? Zvlhčovač vzduchu je zařízení zvyšující vlhkost vzduchu v interiéru. Eliminuje se tím příliš suchý vzduch a naopak přináší mnoho blahodárných účinků pro člověka. Vhodný je zejména v topné sezóně, kdy se v interiérech vyskytuje přetopený a přesušený vzduch.


Do vzduchu naopak přidává životadárnou vláhu. Nemá květy, o to větší péči však vyžadují jeho listy. Aby vydržely svěží, je nutné rostlinu pravidelně zalévat a rosit, jinak brzy zhnědnou a odpadnou.


Zvlhčení vzduchu

Prospívá mu teplota kolem osmnácti stupňů, vysoká vlhkost vzduchu a světlé místo bez přímého slunečního. Topná sezona již úspěšně začala, v místnostech ale klesá vzdušná vlhkost, kterou je potřeba nějak doplňovat. U diskových zvlhčovačů vzduchu hraje zásadní roli rotační disk otáčející se ve vodě. Přirozeně se odpařující tekutina je pak rozháněna do vzduchu.


Tento proces zvlhčení je přirozený a lze velice jednoduše spojit s populární aromaterapií. Počítat však musíte s tím, že s procentuálním zastoupením vlhkosti se. Ochlazovač vzduchu je méně efektivní než mobilní klimatizace. Pak je prohnaný vzduch přes filtr vyfukován zpět do vaší místnosti.


To zvyšuje v místnosti vlhkost. Na výběr dnes máte kromě zvlhčovačů vzduchu jako takových také přístroje, které navíc dokáží vzduch i pročistit či mají zároveň funkcni aroma. Nebo toužíte po zvlhčeném a čistém vzduchu ? Ultrazvukové zvlhčovače, přístroje pro zvlhčení vzduchu na provozovnách všeho druhu. Jsou vhodné do lakoven, tiskáren, skleníků, do tabákového a textilního průmyslu a podobně.


Přístroje Philips jsou tiché, výkonné a velice elegantní, takže skvěle doplní styl každého interiéru. Zvlhčovače vzduchu navíc udržují v domácnosti optimální vlhkost, která usnadňuje dýchání a prospívá sliznicím dýchacích cest.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky