úterý 23. června 2020

Topeni pelety

Topeni pelety

Pelety si stále udržují cenový odstup od zemního plynu a výrazněji pak od elektřiny. Oproti vytápění plynem a elektřinou tak lze při topení peletami dosáhnout nižších nákladů. Mějte na paměti, že nejen agropelety, ale i ty dřevěné, potřebují sucho. Topení dřevními peletami je ekologické, pohodlné a cenově docela přijatelné. Málokdo také ví, že Česko je evropská velmoc v produkci dřevních pelet a tohoto paliva je proto u nás dostatek.


Shrňme si hlavní výhody a nevýhody vytápění peletovým kotlem. Plus: Vytápění peletami je levné Surovinou pro výrobu dřevních pelet je odpad z dřevovýroby. Dřevěné pelety Ajsou vyrobeny pouze z chemicky neošetřených zbytků dřeva z pil bez příměsí kůry. Peletky Amohou obsahovat pouze popela.


Třída Ase používá ve větších kotlích a při jejím spalování vzniká víc popela. Pelety Ajiž mohou obsahovat určitou část kůry a lesních těžebních zbytků. Pelety nebo také často nazývané peletky jsou dlouhodobě řazené mezi ekonomické a ekologické zdroje vytápění. Záleží ale na tom, jak velkou plochu budete vytápět a jaké tepelné ztráty váš dům má. Abyste mohli dřevěnými peletami účinně topit, nevyhnete se investici do automatického kotle na pelety.


Topeni pelety

Naše topné pelety Premium u nás nakoupíte v balení na paletách. Na výběr máte balení bez dopravy, kdy nabízíme přímý odběr pelet na naši firmě. Pokud si chcete nechat pelety dovézt, nabízíme méně rozměrné balení palety, kdy je celkový rozměr a hmotnost přizpůsobena požadavkům přepravní společnosti. Prodej a dovoz kvalitních pelet ze smrkového dřeva za nejlepší ceny. Montáž plynových kotlů.


Dřevní pelety na topení jsou výlisky a především moderní ekologické palivo z jemné dřevní hmoty válcovitého tvaru o průměru 6-mm a vynikají celou řadou příznivých vlastností. Dřevní peletky jsou nejčastěji vyráběny z dřevního odpadu, a to obvykle z pilin a hoblin měkkého dřeva, při prvotním zpracování dřeva na pilách, kde je velké množství tohoto. O projektu Pelety Česko.


Již let se zaměřujeme na experimentální výrobu, testování, nákup a prodej pelet. CZ, kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace. Pelety vyráběné s příměsí kůry jsou sice levnější, ale nehodí se do všech typů kotlů a kamen. Výhřevnost tohoto typu pelet je o něco vyšší oproti peletám certifikovaným (bez příměsy kůry), liší se tmavším zabarvením a mírně vyšší popelnatostí - do. Pelety z borovicového dřeva jsou charakteristické tmavší barvou, díky vysokému slisování umožňují delší dobu hoření a minimální popelnatost.


Pelety se vyznačují vysokou výhřevností a jsou vhodné k celodennímu. Kotle na pelety spalují malé pelety , které vypadají jako krmení pro králíky a měří přibližně jeden centimetr. Výběr a instalace topení na dřevo a pelety Při výběru zařízení na topení dřevem či peletami je důležité zvolit to, které je správně dimenzované pro váš prostor vytápění. Pelety si můžete koupit buď v kg pytlích, nebo ve velkých textilních vacích (Big Bag) o hmotnosti tuny. Nejpohodlnější variantou však je dovoz volně ložených pelet až do domu, kdy je speciální cisterna nafouká přímo do vašeho skladu pelet, odkud si je kotel sám doplní pomocí automatického dopravníku.


Pelety se používají jako náhrada fosilních paliv v kotlích, domácích kamnech a krbech. Pomocí dopravníku je možné přesně a plynule regulovat přísun paliva a tím regulovat tepelný výkon kotle. Jsou to především dřevěné brikety a pelety , kůrové brikety, energetická štěpka, palivové krbové dříví, podpalovací třísky, grilovací brikety a grilovací dřevěné uhlí. Používaný hořák na pelety pro kotle D14P, D15P, D20P, D21P, D25P ATMOS A- výkon - kW.


Hořáky jsou určeny pouze pro kvalitní bílé pelety z měkkého dřeva bez kůry o průměru - mm, o délce - mm a výhřevnosti - MJ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky